Ny fas för RättVisat

Tre år av Arvsfondsprojektet RättVisat har nu tagit slut. Idag bjöd projektledarna på en summering men konstaterade i samma andetag, att för appen RättVisat har resan bara börjat!

Arvsfondens finansiering av projektets tre första år har varit avgörande för att appen "RättVisat- mitt digitala kommunikationspass" skulle bli verklighet.

– Vi är väldigt tacksamma för Arvsfonden. Det hade inte en funnits en app annars. Så enkelt är det. Det har krävts så mycket tid och resurser så det hade inte gått annars, säger Johanna Björnhage, en av de två projektledarna.

 Men även om Arvsfondsprojektet nu är slut så är det inte slutet för RättVisat. Tvärtom.

– Vi står precis i startgroparna för att lansera nästa version av appen. Så vi fortsätter utan tvekan arbetet, säger Johanna Björnhage

Den nya versionen av RättVisat innehåller en rad nya funktioner. Bland annat kan viss information hållas privat eller bara delas med vissa. Men den stora skillnaden är att informationen i den nya versionen inte kommer att finnas lokalt lagrat på en Ipad utan vara kopplad till ett konto som du kan nå var som helt och på vilken enhet som helst. Det möjliggör också att man kan dela med sig av informationen genom att skicka en länk till den man vill dela med sig till.

 Den första versionen har varit gratis, men den nya kommer att finnas i tre nivåer.

– Det kommer fortfarande finnas en gratisversion men även en silvernivå med lite fler funktioner och en obegränsad nivå där allt ingår.

Nu när Arvsfondsprojektet är slut finns det nya finansiärer som möjliggör att Johanna Björnhage och henne kollega Lina Bjarnegård Carlsson under våren kommer kunna fortsätta att jobba med appen i samma utsträckning som tidigare.

Projektet sponsras idag av SKF, Broströmska stiftelsen, Hoboms Stiftelse och Solhems stiftelsen. Dessutom vann appen Vitalisstipendiet 2018.

– Nu har vi dessutom ett företag som vi hoppas att vi ska jobba vidare med och som vi vill fortsätta vidareutveckla appen tillsammans med. Förhoppningsvis kommer appen på sikt att ge intäkter som gör att vi kan jobba vidare med den. Vi vill fortsätta så länge det bara går.

Här kan du läsa mer om RättVisat.

Här kan du läsa mer om RättVisat 2.0.

 

 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni