Ny primärvårdsrehab i Falköping

Den 1 november startade Bräcke diakoni en helt ny primärvårdsrehab i Falköping, godkänd av VG-regionen. I lokalerna på Kurorten Mösseberg samlas nu sjukgymnastik, arbetsterapi och hjälpmedelsförskrivning under ett och samma tak.

Se Primärvårdsrehab Falköpings hemsida här.

Bräcke diakoni har länge bedrivit rehabilitering och träning på Rehabcenter Mösseberg i Falköping. Nu utökas verksamheten genom nya Primärvårdsrehab Falköping. Det nya uppdraget omfattar både sjukgymnastik, arbetsterapi och hjälpmedelsförskrivning men även intyg vid bostadsanpassning och förebyggande verksamhet kring t ex psykisk ohälsa, viktproblematik och äldrefrågor.

–  Det ger ett stort mervärde att samla allt detta under samma tak, och att få möjlighet att arbeta med folkhälsan i Falköping känns otroligt roligt, säger Suzanne Essgärde Tornstierna, verksamhetschef.

Primärvårdsrehab Falköping är godkänd av Västra Götalandsregionens Vårdval Rehab, vilket innebär hårda krav på bland annat kompetens, bemanning, tillgänglighet och lokaler. Verksamheten vänder sig till alla målgrupper, oavsett ålder och krämpor, i hela regionen – men med fokus på invånarna i Falköping. Och det är patienten själv som väljer vart den vill gå.

–  Det här är verkligen vård på lika villkor eftersom vi, precis som de offentliga, kan erbjuda besök utan remiss med högkostnadsskydd, säger Suzanne Essgärde Tornstierna.

Bräcke diakoni Primärvårdsrehab Falköping kommer att ha sin huvudmottagning på Kurorten Mösseberg. Mottagning kommer också att finnas i vårdcentralerna Centralhälsan och Kurhälsans lokaler på Bryngelsgatan i centrala stan.

–  Vi är den största non profit-aktören i Falköping och kombinerar hög kompetens med lite extra engagemang. Samtidigt tar vi del av kompetensen hos närmare 1200 medarbetare inom hela Bräcke diakoni, säger Suzanne.

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni