Nya loggor för Riksgymnasiet

När Riksgymnasiet själva skulle ta över rodret för mer av sin marknadsföring, beslutade man att ta ett helhetsgrepp kring varumärke, informationsmateral och presentationsmaterial.

Tillsammans med reklambyrå jobbade arbetsgruppen fram ett underlag för en varumärkesbroschyr – och reklambyrån moderniserade den befintliga loggan.

– Innan vi kunde ändra var det viktigt att alla Riksgymnasie-orter var delaktiga och ville byta, berättar Anne-Lie Nilsson, elevhemschef på Riksgymnasiets elevhem i Kristianstad.

Beslutet togs – och nu möter Riksgymnasiet sommaren med nya, fräscha kläder, som tydligare ska visa vad det är för verksamhet.

– Ortsfärgerna finns kvar, som ett igenkänningstecken, men nya tolkningar kring vad loggan kan symbolisera kommer fortfarande, berättar Anne-Lie. Det kan tolkas som hjärtan som bildar en helhet, en stjärna i mitten som visar att det är en plusverksamhet, eller ett paraply för våra olika verksamheter.

Gamla respektive nya loggan för Riksgymnasiet Göteborg:

 

Landets fyra riksgymnasier vänder sig till ungdomar med rörelsehinder. Bräcke diakoni driver elevhem och habilitering på Riksgymnasiet i Göteborg.

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni