Öppna förskolan TIlLiten slutspurtar

Öppna förskolan TilLiten har, som många andra, fått ställa om verksamheten på grund av pandemin. De ordinarie fysiska träffarna är inställda och samlingarna har istället hittat ut på internet via teckensspråkssamlingar på youtube. Men det finns ljuspunkter i novembermörkret. För trots att projektet avslutas redan i mars 2021 kan man nu presentera två nya träffpunkter på upploppet, i Gamlestan och Bergsjön.

– Det har verkligen varit ett turbulent år för oss på TilLiten och vi har tvingats vara kreativa för att hitta nya sätt att nå ut. Nu känns det extra roligt att kunna erbjuda två nya mötesplatser så här i slutet. Nu hoppas vi bara att kurvorna går åt rätt håll så vi kan få träffa barn och föräldrar igen i januari, säger Ulrika van den Berg, projektledare för TilLiten.

Utökningen har gjorts möjlig tack vare ett nära samarbete med Östra Göteborgs stadsdelsnämnd där Majid Amiri arbetar som koordinator för familjecentrerat arbete.

– Vi möter allt fler barn i låga åldrar som har svårigheter. Familjer som väntar på utredning och kämpar med att få vardagen kring barnet att fungera. Idag saknas det en mötesplats, en oas, där dessa familjer kan träffa andra i liknande situation, där föräldrarna kan slappna av och känna sig förstådda och barnen kan leka på sina villkor i en miljö som är anpassad efter deras behov.

Och det ser ljust ut för en fortsättning av TilLiten även efter projektperiodens slut. Vår trogna sponsor SKF är sedan tidigare med och bidrar och vissa fondmedel har säkrats, bland annat genom Kungaparets Bröllopsfond som arbetar till förmån för ungdomar med funktionsnedsättning. Fler ansökningar är inskickade och diskussioner pågår med sammarbetsaktörer. Även Östra Göteborgs stadsdelsnämnd är positivt inställd till en fortsättning.

– Då vi ser ett stort behov bland familjerna och detta är en ingång till att kunna erbjuda kompletterande förebyggande insatser så tycker vi att det är önskvärt att hitta sätt att fortsätta med aktiviteter för denna målgrupp även efter testperioden, säger Majid.

Öppna förskolan TilLiten är en del av Arvsfondsprojektet Karamellpåsen. Projektet avslutas i mars 2021. Läs mer om projektet på webben och följ TilLitens Facebook för mer information om alla träffpunkter och kommande träffar.

Nya träffpunkter 2021

  • Gamlestaden, Bagarns mötesplats, Brahegatan 11 varje onsdag från och med 20 januari.
  • Bergsjön, Rymdtorget 8 en gång per månad, första tillfället 21 januari och ytterligare två träffar.

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni