Hoppa till sidans innehåll

​På måndag öppnar nya Primärvårdsrehab Alingsås

29 januari 2016

Bräcke diakoni, som bedriver idéburen vård och omsorg, satsar på Alingsås och öppnar ytterligare en verksamhet i centrum. De första patienterna är redan inbokade på nya Primärvårdsrehab Alingsås, som slår upp portarna på måndag. – Det känns roligt att få arbeta med folkhälsan, säger Annika Bonnér, verksamhetschef.

På måndag 1 februari öppnar Bräcke diakoni en ny primärvårdsrehab i Alingsås, specialiserad på arbetsterapi, sjukgymnastik och hjälpmedelsförskrivning.

– Det känns roligt att få möjlighet att arbeta med folkhälsan i Alingsås, säger Annika Bonnér, verksamhetschef.

Som en del av Västra Götalandsregionens Vårdval Rehab, ställs det hårda krav på bland annat kompetens, bemanning, tillgänglighet och lokaler. Det innebär också att patienten själv fritt väljer utförare. Och nu finns alltså ett privat, icke vinstdrivande alternativ i Alingsås.

– Det här är verkligen vård på lika villkor för alla. Precis som för offentliga verksamheter gäller här högkostnadsskydd och att man kan komma utan remiss, berättar Annika Bonnér.

Bräcke diakoni driver sedan tidigare både vårdcentral, äldreboende och Alzheimers café i Alingsås. Nu fortsätter man satsa i staden.

– Vi har positiva erfarenheter av Alingsås och fortsätter gärna att växa här. Vi tror att vi kan tillföra lite extra engagemang och mervärde, säger Annika Bonnér.

Nya Primärvårdsrehab Alingsås finns centralt i stan, på Kungsgatan 5.

– Hos oss kan man få hjälp av arbetsterapeut eller sjukgymnast, om man exempelvis har led- och muskelbesvär, sömnproblem eller behöver ett hjälpmedel, berättar Annika Bonnér. 

 

Bild till nyhetsartikeln