Personal från SKF bidrar med sin tid

SKF är sedan länge företagspartner till Bräcke diakoni. Man är tillexempel en av de stora bidragsgivarna till Si Tu, vår barnhabilitering i Rumänien. Men SKF bidrar inte bara med pengar. Sedan 4 år tillbaka ger man också av sin tid. Under en dag kommer ett gäng ur personalen hit till Bräcke-området och hjälper till med praktiska sysslor såsom målning, ogräsrensning och fönsterputs på någon av våra barn- och ungdomsverksamheter.

 – Volontärdagen här på Bräcke diakoni är en del vårt samhällsansvar, det vi kallar SKF Care, säger Daniel Werme, kommunikationsdirektör på SKF, när han tar en paus från målandet inne på Förskolan Stegen. Det är en återkommande tradition som är väldigt uppskattad av personalen som är med och deltar.

På barn- och ungdomsboendet Östergårdens innergård, kämpar Maria, Rickard och Catharina mot ogräset mellan stenplattorna. Solen strålar och stämningen är munter. Maria jobbar på IT-avdelningen och berättar att just samhällsansvaret var en viktig faktor när hon sökte sig till SKF.
– Att SKF har ett sådant här engagemang visar att man faktiskt tar ansvar och inte bara pratar om det. Detta är mitt första, men förhoppningsvis inte sista besök på Bräcke diakoni och volontärdagen.

 Rickard håller med. Han är säljare och får ofta frågan om företagets CSR-arbete från kunder.
– CSR-arbete och socialt ansvarstagande är en viktig sak för alla företag, så också för oss på SKF. Vår insats på volontärdagen handlar om att få bidra med små, men praktiska saker här på Bräcke diakoni. Det känns väldigt bra att kunna göra skillnad för barnen som bor och vistas här på verksamheten.  

 Catharina som till vardags jobbar med personalfrågor nämner ytterligare en fördel med Volontärdagen, den interna gemenskapen.
– Vi jobbar ju på en stor organisation och här träffar vi kollegor som vi annars inte möter i korridoren. Det är superkul och stärker gemenskapen på jobbet. Sen är det som Rickards säger, det känns väldigt bra att göra något konkret. Barnen får ju direkt en finare uteplats att vara på.

 Vi på Bräcke diakoni tackar SKF och alla medarbetare för denna gång, på återseende nästa år! 

Maria, Rickard och Catharina tar en paus i ogräsrensandet på innergården "Oasen"..

 

Dammen i sinnesträdgården "Pers Paradis" rensas från ogräs.

 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni