Polarpumpen fixar säkert inomhusklimat på våra verksamheter

Det kom en fråga till vår info-mail: ”Kan vi hjälpa er med portabla AC?”. Avsändaren var Polarpumpen som på eget initiativ kontaktat oss med detta generösa erbjudande.

Och vi var förstås inte sena med att tacka ja. I samband med sommarens första värmebölja i slutet av juni rekommenderade Folkhälsomyndigheten att avstå fläktar i gemensamma utrymmen på landets äldreboenden. Detta kunde få eventuella viruspartiklar att färdas längre och därmed innebära en högre risk för smitta.

Svårt sjuka och äldre är ofta sköra och extra känsliga för värme. Att hålla en behaglig inomhustemperatur och därmed undvika uttorkning och överhettning är viktigt för oss. Och att kunna använda en portabel AC i gemensamma utrymmen underlättar såklart det arbetet.

–  Vi på Polarpumpen är väldigt glada över att vi fått möjligheten att hjälpa Bräcke diakoni med svalka inomhus. Att behöva vara inne i värmen är många gånger riktigt jobbigt, och till och med potentiellt farligt för vissa. Men med en portabel AC kan man nu få ett perfekt inomhusklimat utan risk, säger Gustaf Hedström, produktchef på Polarpumpen.

Vår MAS Lotta Forsberg är tacksam för initiativet. 

–  Vi är vana att hantera värmeböljor och har i vanliga fall många knep att ta till, fläktar är ett sådant. Men nu under coronapandemin får vi helt enkelt vara extra nogsamma med vilka åtgärder vi vidtar, eftersom vi samtidigt måste se till att våra boende är utom risk för smitta. En portabel AC är ett fantastiskt verktyg för oss, säger hon.

Inom kort levereras tre portabla AC till två av våra boenden i Stockholm och ett till hospice Helhetsvården i Göteborg. Vi säger stort tack till Polarpumpen för ert bidrag. Vår vision om ett medmänskligare samhälle känns extra nära dagar som denna, tillsammans gör vi skillnad.

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni