Premiär för PO-podden!

Så bemöts personer med psykisk ohälsa i vården och av myndigheter. I nya PO-podden delar Bräcke diakonis Personliga ombud Monica och Anna Karin erfarenheter, talar om vad som fungerar och vad som skulle kunna bli bättre för personer med psykisk ohälsa.   

Vår verksamhet Personligt ombud kan beskrivas som en hjälp till hjälpen för personer som lever med psykisk funktionsnedsättning. Vi stödjer i kontakten med vård och myndigheter, men har också ett uppdrag från regeringen att visa på brister i samhället. Dessa sammanställs varje år i en erfarenhetsrapport och debatteras på en stor konferens.  

Pandemin har tvingat fram nya grepp för att vi ska fortsätta nå ut till så väl beslutsfattare som personer som själva lever med psykisk ohälsa. Så föddes idén om en podd. 

 – Den omedelbara kontakten finns ju inte i en podd. Men en konferens är ju samtidigt begränsad till de som är där just då! Podden kan en lyssna på när som helst! Det är också möjligt att skriva mejl till oss, med reflektioner, idéer och önskemål om vidare kontakt på annat sätt, säger Anna Karin Bergström, Personligt Ombud och en av rösterna som hörs i podden. 

Till podden bjuds personer som arbetar inom olika myndigheter och sjukvård, kanske någon politiker, uppdragsgivare, till samtal om de erfarenheter många har. I PO-podden pratas det om hur det kan vara, på riktigt, att ha psykisk ohälsa och behöva stöd från olika håll.  

 – Vi vill också prata om det som fungerar, vad som gör skillnad, hur stöd kan behöva vara organiserat, utifrån våra uppdragsgivares erfarenheter. Genom podden hoppas vi kunna stärka våra uppdragsgivares röster, säger Anna-Lena Slibar, verksamhetschef, Personligt ombud Göteborg. 

​​​​​​Podden kommer ut en gång i månaden och finns att lyssna på Podbean, på Personligt ombuds FacebooksidaBräckes diakonis hemsida och förhoppningsvis, inom kort, på Itunes och andra Android-plattformar. Trevlig lyssning!

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni