Projekt StrÅngs bok är här!

Hårt arbete varvades med glada miner när Projekt StrÅngs bok äntligen levererades från tryckeriet i Trollhättan och kånkades upp till kontoret på Länkharvsgatan i Angered. I tre år har Sara Jonåker, Gunilla Axefalk och Gunilla Samuelsson arbetat med det arvsfondsfinansierade projektet som tar upp problemen med stress och ångest hos personer med rörelsenedsättning. En grupp som också är bokens främsta målgrupp.

I projektet har man fokuserat på att hitta, testa och utvärdera olika metoder för att hantera stress och ångest. Hela tiden med målgruppen som bollplank. Nu är alltså metoderna, tillsammans med testpersonernas kommentarer och upplevelser kring dessa, samlade i en vacker bok. Sara Jonåker är projektledare.

– Det känns helt overkligt att ha den i handen. Vi har levt med boken under väldigt lång tid och nu är den här, på riktigt. Och den är så fin!

Boken är indelad i kapitel efter metoder som till exempel Yoga, Mindfulness, Tyngd och Massage. Text och layout är anpassade efter målgruppen och vackert illustrerad av illustratören och kalligrafen Charlotta Folkelind på Folkelind Form.

– Charlottas illustrationer och kalligrafi lyfter verkligen boken och får mig att vilja bläddra i den, förhoppningsvis tycker fler som jag, säger Gunilla Axefalk, projektmedarbetare.

Även om det var festlig stämning på kontoret idag får det stora firandet vänta ett tag till. Först 19 november är det dags för bokrelease på Dalheimers hus. Och innan dess ska Sara och Gunilla hinna med att visa upp boken på bland annat CPUP konferens i Malmö och Funka för Livet i Borås. Senare i vinter blir det besök och presentation på alla Riksgymnasier i hela Sverige

Boken vänder sig i första hand till personer med rörelsenedsättning men även till anhöriga och de som arbetar inom området, oavsett vilken grupp man tillhör är man varmt välkommen på vår bokrelease på Dalheimers hus den 19 november klockan 15-18. Lokalen är fullt tillgänglig. Läs mer och anmäl ditt intresse här.

Intresserad av boken?

Här kan du läsa boken digitalt. Har du frågor kring den fysiska boken, hör av dig till Sara Jonåker, projektledare: sara.jonaker@brackediakoni.se tel 031-50 26 72

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni