Rapport från en julfest fylld av överraskningar

Även om julen kanske känns avlägsen så här i början av febuari vill vi passa på att berätta om Vård- och omsorgsboendet Hornstulls julfest med 60-tals tema. En minnesvärd dag som bjöd på Elvis, oväntat besök och såklart, god julmat.

 Under dagen höll verksamheten öppet hus och anhöriga och närstående var välkomna att hälsa på och kika runt på verksamheten. I högtalarna hördes musik från 60-talet, boendet dekorerades omsorgsfullt och personalen var klädda i tidsenliga kläder. Maria Persson är verksamhetschef.

– Detta är andra året vi anordnar en julfest med temat ”en barndoms jul” och i år var det dags att minnas 60-talet. Under eftermiddagen dök ingen mindre än Elvis upp och bjöd på en uppskattad sångstund för boende och anhöriga som diggade loss ordentligt. 

Julbordet serverades som buffé och anhöriga, närstående och boende fick umgås under en trevlig stund tillsammans. ISS bidrog generöst med god mat.

Hur var det då med det där oväntade besöket? Jo, mitt under pågående festligheter fick boendet en oanmäld inspektion (som löpte utan problem). Med de oförutsedda besöken slutade inte där.

– Strax innan vi skulle äta gick brandlarmet på en annan våning. När brandkåren kom möttes dom upp av en riktig 60-tals pingla, det kanske inte var vad de hade väntat sig, skrattar Maria.

Kolla gärna in verksamhetens Instagram för att få en glimt från festligheterna!

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni