Rapport från Specialvarvet

Bräcke diakoni är för andra året i rad evenemangsparter till Specialvarvet, ett lopp för personer med intellektuell funktionsnedsättning. I strålande sol och med ljumna vindar i ryggen mötte vi förväntansfulla deltagare som snart skulle ge sig iväg på någon av banorna, 4,1 respektive 2,2 kilometer långa.

Kring vårt tält i startområdet minglade deltagare och medarbetare från Daglig Verksamhet i Lerum och Falkenberg, alla iklädda lila Bräcke diakoni tröjor. På plats fanns också terapihundsekipagen Monica och hunden Önska samt Marie och hunden Figge. Många ville hälsa på våra fyrbenta kompisar och det blev fina möten på stora gräsmattan i Slottskogen.

Under tiden passade vi på att berätta om hur vi arbetar med hundassisterade terapi och att vi just nu samlar in pengar för att fler ska få möjlighet till denna fantastiska terapiform. Katarina Johansson är projektledare för fundraising på Bräcke diakoni.

- Här på Specialvarvet handlar det verkligen om glädje, från start till mål och vi är stolta över att få vara en del av detta evenemang och visa upp våra terapihundar och berätta mer för de som är intresserade. Specialvarvets fokuserar liksom oss på allas förmågor och möhjligheter. Alla kan göra ett varv!

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni