Rättvisat 2.0 är här!

För alla som är i behov av stöd till sin kommunikation kommer nu äntligen en uppdaterad version av RättVisat – mitt digitala kommunikationspass. 

Appen är lanserad och finns att ladda hem för iPad och iPhone på App Store medan Androidanvändare får hålla sig lite till. 

– RättVisat ska släppas för båda systemen, till både telefon och surfplatta. Det betyder att fler får tillgång till hjälpmedlet. Dessutom har appen en rad nya bra funktioner, säger Johanna Björnhage. verksamhetschef på Bräcke diakoni och ansvarig för RättVisat.

Bräcke diakoni släppte i mars 2017 den första versionen av RättVisat, sprungen ur ett innovativt arvsfondsprojekt. RättVisat – mitt digitala kommunikationspass är till för den som har svårigheter med sin kommunikation och på så sätt behöver hjälp med att berätta för andra om t.ex. vem man är, hur man förstår information och hur kommunikation ska gå till. Personen får presentera sig själv på ett modernt och lättillgängligt sätt med hjälp av text, bild och film på sin telefon eller surfplatta.

Nya funktioner

Den nya versionen kräver inloggning med användarnamn och lösenord, vilket gör att användaren kommer åt RättVisat på vilken enhet som helst. Det ger också en säker hantering av personuppgifter. Användaren kan ge inlägg rubriker så att man lättare hittar bland dem. Ett integritetsläge gör att man kan välja vilka inlägg som alla får läsa eller endast några får läsa. Användaren kommer också att kunna dela med dig av sitt kommunikationspass till andra.

– Vi tror att de nya funktionerna kommer att underlätta i förståelsen mellan användare och nätverk, särskilt att kunna dela med sig av sin information. Det hoppas vi ska göra det lättare i lära-känna-fasen när personal byts eller du ska på ett första besök eller möte med någon, säger Johanna Björnhage.

Gratis provperiod

När appen laddats hem så startar en provperiod på 30 dagar. Detta för att man ska kunna testa alla funktioner ordentligt innan man bestämmer sig för att teckna ett abonnemang.  Abonnemanget kommer att att kosta 79 kr/mån eller 799 kr/år om man bestämmer sig för att betala för ett år direkt. Bräcke diakoni arbetar även med att få produkten förskrivningsbar. 

Första versionen av RättVisat var gratis att ladda ner medan version 2.0 kommer att vara en betaltjänst. Johanna berättar varför. 

– RättVisat 2.kräver drift, omsorg, kärlek, uppdatering, utveckling. Att ta betalt för något ger ett värde till produkten. Det värdeskapande och viktiga med RättVisat behöver ett pris så att vi kan fortsätta leverera till användarna, så ja, den kommer att kosta, säger hon..

Läs mer på www.rattvisat.se

Vill du veta mer?
Kontakta Johanna Björnhage, telefon 031-50 27 56, mail rattvisat@brackediakoni.se

 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni