Rekordmånga volontärer från AstraZeneca

Rekordmånga volontärer från AstraZeneca gör i dag en värdefull insats för våra boenden och förskola.

Trädgårdsarbete, målning och underhåll av trädgårdsmöbler stod på schemat för de 40-tal frivilliga arbetarna som till vardags arbetar på läkemedelsföretaget AstraZeneca i Mölndal.

– Skönt att vara utomhus och slippa kontorsarbetet. Det bli mycket stillasittande, sa Katharina Ohlsson, som klippte buskar och rensade ogräs vid sinnesträdgården - Oasen. Oasen är flitigt använd av barn både på förskolan och boendet, berättar Paula Bernhard, habiliteringsassistent som för dagen är arbetsledare för en grupp volontärer.

– Här ska barnen kunna smaka, känna och lukta. Den används jättemycket på sommaren då vi fikar och till och med grillar här.

Att volontärdagen uppskattades av deltagarna rådde det inget tvivel om. Vid hospice hördes glada skratt och från en grupp som oljade trädgårdsmöbler.

– Likväl som att åka till Vinga med teamet kan vi göra det här, tyckte Michael Catic och kollegan Mikael Cheramy instämde.

– Jag tror att det här blir en återkommande aktivitet på vår avdelning.

Till vardags jobbar de med logistik ring läkemedel som ska till kliniska studier runt om i världen.

– Det kan vara allt från att prata med tullen i Kina till att hitta en lösning när en generator går sönder på afrikanska landsbygden, berättar Mikael Cheramy.

AstraZeneca samarbetar med organisationer som jobbar med att främja barn och ungdomars fysiska och psykiska hälsa. Företaget har i flera år haft samarbete med oss via Volontärbyrån.

– Det känns fantastiskt att man satsar på det som arbetsgivare, säger Linda Forsell.

Tanken är att volontärerna ska göra ett dagsverke som tyvärr annars inte blir gjort men som gör stor skillnad för de som vi är till för.

 STORT TACK för hjälpen och välkomna tillbaka, säger vi (på Bräcke diakoni!)

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni