SKF 3D-printar visir till våra medarbetare

SKF skänker hundratals visir till Bräcke diakoni som 3D-printats i fabriken i Göteborg. Tack för att ni skyddar våra medarbetare och de vi finns till för!

 Marcel Escursell som till vardags jobbar med 3D-printing hos SKF lämnade i onsdags över första omgången av visir. De är printade efter en modell från företaget 3D-Verkstan i Stockholm och består av en plastbåge som man fäster ett vanligt overhead-papper på. SKF 3-D printar plastågen, monterar ihop visiret och levererar det till vår arbetsintegrerande verksamhet Ett steg till, som ansvarar för samordningen av skyddsutrustning just nu.

- Vi är bara glada över att hjälpa till och göra något för att skydda gamla och sjuka, det var en kollega till mig som kom med den här idén och nu är vi ett helt team som jobbar med det, säger han.

Det är själva visirbågen som är tillverkad med en 3D-skrivare, med en teknik där plast smälts vid 180-250°C och bygger upp detaljen lager för lager. Den färdiga produkten tål att desinfekteras och visiren kan därför användas flera gånger. De är inte CE-märkta men våra riskanalyser visar ändå att de utgör ett bra skydd mot smitta i den aktuella vårdsituationen de ska användas.

Efter några tester och samtal med vår kvalitetschef Thomas Schneider gjordes lite justeringar men nu är produktionen i full gång.

SKF är redan en stor sponsor till Bräcke diakoni och stöttar får verksamhet för barn och unga. Nu skänker företaget dessutom 400 ansiktsvisir!

- Det här är ytterligare ett sätt att bidra för oss, säger Marcel Escursell.

Visiren är printade utifrån ritningar från www.faceshield.nu. En modell som fått stor spridning och som används av många inom vård och omsorg just nu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi är Bräcke diakoni

Mer än 90 år av idéburen vård och omsorg utan vinstsyfte, för dem som behöver det. Med visionen ”Ett medmänskligare samhälle” driver vi idag ett femtiotal verksamheter inom hälsovård, funktionshinder och äldreomsorg.

 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni