Spaden i marken för Lefflers park

I dag tog vi första spadtaget för Lefflers park på Hisingen, våra första hyresbostäder och vårt största projekt någonsin. 

Tillsammans med barnen på våra förskolor, Stegen och Spåret, hunddagiset Tribus och vår dagliga verksamhet Verksam sattes spadarna i marken på onsdagseftermiddagen. Vi var ett hundratal personer som firade våra tre kommande hus med varm saft, bullar, kaffe och varm choklad.

Bräcke diakoni har funnits i Göteborg i snart 100 år och vi har varit med och utvecklat välfärden både i Göteborg och på andra orter i Sverige. Vår vision är ett medmänskligare samhälle. För att vi ska nå dit måste all hjälpa till och bidra - nu gör vi något väldigt konkret. 

- Lefflers Park handlar om att vi nu, i praktisk handling, bygger hus som ska vara en mötesplats för alla i vårt samhälle. Vi vill ha ett samhälle där alla får plats och husen ska bidra till vårt arbete med integration och ett medmänskligare samhälle där vi tar hand om varandra, säger Helene Mellström, direktor/VD för Bräcke diakoni.

Hyresrätter och LSS-boende

  • Kvarteret Lefflers park kommer bestå av tre huskroppar om totalt 7 000 kvm.
  • Husen ligger i souterräng och byggs i tre våningsplan, plus souterrängsvåningen.
  • I husen planeras cirka 1 000 kvm verksamhetslokaler.
  • Totalt blir det 82 hyresrätter och ett LSS-boende med sex platser.
  • Första husen ska stå klara sommaren 2021
  • Entreprenör är Wästbygg

Hör mer om Lefflers park och varför vi bygger lägenheter i P4 Göteborg.

 

 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni