Speciellt välkomnande till särskilt uppdrag

Att vara direktor över Bräcke diakoni är inte att vara vd över vilken organisation som helst. Det vet säkerligen vår nya direktor Helene Mellström, eftersom hon inte är ny inom Bräcke diakoni, utan bara i sin roll som direktor. Men idag, när den formella installationen hölls, blev det kanske lite extra tydligt, för henne och för dem som var där, att Bräcke diakoni är något mer.

– Att vara direktor för Bräcke diakoni innebär att i rollen som vd driva en organisation med över tusen medarbetare framåt. Men det handlar också om att föra vår grundtanke, med rötter i kyrkans diakoni, vidare, sa vår vice ordförande Thomas Söderberg.

Installationen är ett tecken på just detta. Helene välkomnades med sång och tal och styrelsens ordförande, Ionie Oskarson, fick än en gång uttrycka sina förhoppningar om samarbetet mellan styrelsen och Helene. Men också berätta om hur det blev just Helene.

– Vi letade för att se vad marknaden erbjöd. Och marknaden erbjöd många duktiga företagsledare, kanske mer erfarna än dig. Men vi ville ha något mer, någon som också förstod att Bräcke diakoni inte är något vanligt förtag utan att vi vilar på en helt annan grund. Visst ska Bräcke diakoni drivas affärsmässigt, men vi får aldrig glömma varför vi gör det vi gör. Och när vi la till det kravet, ja då var du outstanding, sa Ionie till Helene.

 

Helene Mellström tillträdde som direktor i maj i år. Här kan du läsa om det. Vill du läsa en längre intervju med Helene så hittar du det här. 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni