Studiecirkel för föräldrar som lever med psykisk ohälsa

Vi på Bräcke diakoni vill stärka föräldrar som lever med egen psykisk ohälsa. Genom arvsfonsprojektet TrUSt har vi utvecklat en studiecirkel som drar i gång nu i vår.

Studiecirkeln vänder sig till föräldrar som tillsammans med andra vill bli stärkta i sitt föräldraskap och finna trygghet i att man som förälder med psykisk ohälsa kan vara en lika god förälder som andra.​​​​​​​

Under varje träff samtalar deltagarna om två olika ämnen som projektet sett att det finns behov att prata om eller som föräldrar själva önskat prata om eller saknar stöd för idag. ​​​​​​​

­ – Det handlar mycket om att se till vem jag själv är som förälder och vad jag har för behov och se att man är viktig som förälder. Men också om att lära sig om barnens behov och hur man skapar trygga relationer, säger projektledare Sara Jonåker. 

 

"Det är viktigt att lyfta föräldrarna"

 

Vår erfarenhet på Bräcke diakoni är att det är viktigt att träffa andra personer i liknande situation och utbyta erfarenheter men Sara Jonåker lyfter också fram något annat.

­ – Det är viktigt att lyfta föräldrarna och det som är positivt och fungerar i relationen till deras barn. ​​​​​​​

 

Så funkar studiecirklarna:

  • Du träffar andra föräldrar en gång i veckan under fem tillfälle
  • Varje träff är 1,5 h och har olika teman som man samtalar om tillsammans
  • Max 5 föräldrar per grupp
  • Studiecirkeln är digital så du kan delta var du än bor i landet
  • Det är gratis att delta

 

Nyfiken?
Läs mer och anmäl dig här!

Följ oss gärna på facebok

 

Projekt TrUSt - Trygghet Ur Stöd drivs av Bräcke diakoni i samarbete med NSPIG Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa i Göteborg.
Vi samverkar även med: Göteborgs stad, Nationellt kompetenscentrum Anhöriga och Studieförbundet Vuxenskolan och Stiftelsen Gyllingen.

Projektet finansieras av Allmänna arvsfonden

 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni