Välbehövlig hjälp i strålande solsken

Ännu en gång har SKF varit på besök hos oss på Hisingen i Göteborg. Företaget, som stöttat och sponsrat Bräcke diakoni under flera år, kommer regelbundet hit för en heldags volontärarbete.Något som betyder mycket, för båda parter. 

På knä i Oasen, Bräcke diakonis sinnesträdgård för barn- och ungdomsverksamheter, står Amra och gräver upp maskrosor. Det ser slitsamt ut men Amra, som annars jobbar med produktutveckling av förpackningar och rostskydd, menar att det är ett välkommet avbrott i vardagen.

– Jag tycker det känns som att vara på femstjärnigt hotell. Fika och lunch dukas upp och jag behöver inte ta hand om disken, säger hon med ett leende.

 Det är andra gången hon är här på Bräcke och hon kan absolut tänka sig att komma igen. Hon menar att det ger en bra magkänsla att få hjälpa en organisation som jobbar för en god sak. Hon har ofta tänkt att hon vill jobba som volontär men konstaterat att tiden inte räcker till.

– Det går inte nu. Jag har tre barn hemma så det får bli senare i livet, när jag har mer tid. Men därför tycker jag detta är en så bra idé.

Amra är en av elva medarbetare som kommit för att hjälpa till med sysslor som medarbetarna på Bräcke diakonis barn- och ungdomsverksamheter inte alltid har tid med. Rensa ogräs är en sådan, fönsterputs en annan. På Förskolan Stegen, inte långt från Oasen, står SKF-medarbetarna Ulrich och Malin med fönsterskraporna i högsta hugg. De delar Amras bild av att det känns skönt att göra något annat för en dag.

– Det är min första gång här och jag tycker att det har varit jättekul, säger Malin, som jobbar som kommunikationsdirektör till vardags.

För Ulrich, som är kvalitets och arbetsmiljöansvarig, känns det extra bra att hjälpa till vid barn- och ungdomsverksamheterna.

– Min dotter har en NPF-diagnos så jag vet vilka duster man kan få ta som förälder. Därför känns det extra bra att få stötta de här verksamheterna. 

Vi på Bräcke diakoni säger återigen STORT TACK! 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni