Välfärdsteknik för ökad livskvalitet på nya Reimersholme

Nu slår vi upp portarna till helt nya Vård- och Omsorgsboendet Reimersholme.Boendet blir vårt sjunde i Stockholmsregionen men det första med välfärdsteknik som profil. Här ska gästerna kunna ta del av kulturupplevelser från vardagsrummet, hålla kontakt med barnbarnen över videosamtal och lyssna på egna Spotifylistor.

De helt nyrenoverade lokalerna är belägna på vackra Reimersholme och rymmer 34 lägenheter fördelade på fyra plan. I fastigheten kommer satsningen på välfärdsteknik märkas av på flera sätt. Tillgång till Wi-fi och Smart-tv är två exempel. Möjlighet till kameratillsyn nattetid, ett annat.

– En boende som har behov av att vi kikar till hen nattetid kan samtidigt bli störd av att någon kommer in i rummet, man vaknar helt enkelt när nyckeln sätts i låset. Med tillsyn via kamera kan den boende känna sig trygg och samtidigt slippa bli väckt under natten, säger verksamhetschef, Kirsi Näränen Olsson.

Boendet drivs i egen regi och här vill vi skapa en grogrund för nya innovativa sätt att använda digital teknik inom välfärden.

– Vi tror att välfärdsteknik kan öka tryggheten, självständigheten och delaktigheten för vår målgrupp. Tillsammans med våra boende vill vi vill skapa en modell för hur vård- och omsorgsboenden kan ta in och testa ny teknik, säger Kirsi Näränen Olsson.

Vård- och Omsorgsboendet Reimersholme öppnar för inflyttning i slutet av mars. För visning av fastigheten och frågor, kontakta verksamhetschef Kirsi Näränen Olsson: 08-672 02 90, kirsi.naranen.olsson@brackediakoni.se

Läs mer på www.brackediakoni.se/reimersholme

 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni