Värdefullt möte i rabatten

”Kom hit Helene, du får rensa här istället, där det är skugga”. Det är Sara Nordenfelt, handledare på Bräcke arbetsintegrering Göteborg, som ser till att stiftelsens direktor inte får solsting. För det är en gassande sol som värmer denna dag när Helene Mellström gör ”praktik”. Hela dagen rör hon sig mellan de olika aktiviteter som ryms inom Bräcke diakonis arbetsintegrering. Först tvätteriet, sedan köket och nu - parkskötsel.

– Sen blir det ett stopp på vår möbelhantering och sist ska jag vara med på vårt hunddagis, Tribus, berättar Helene.

Ett skönt avbrott från all tid i teamsmöten via skärmen såklart. Men framför allt, en viktig påminnelse om varför hon går till jobbet varje dag.

– Det är det här det handlar om. Jag jobbar med det också, varje dag, men jag är lite längre ifrån. Då är det så värdefullt att få komma nära då och då och möta de människor vi finns till för.

I stenläggningen har några livskraftiga maskrosor tagit plats. Men Helene är envis. Sara slår sig ner intill för att hjälpa. Som medarbetare är det värdefullt att få ha direktorn med i verksamheten, säger hon. Det ger en möjlighet att prata, utan att ha en agenda. Och en chans att visa hur mycket bra som ryms inom verksamheten.

– Många som jobbar på Bräcke diakoni, framför allt här på området, känner nog till vad vi gör. Att vi tvättar, lagar möbler och sköter parken. Men alla har nog inte koll på varför. Att det inte i första hand handlar om att se till att allt detta blir gjort, utan att vi genom de här sysslorna ger människor en meningsfull sysselsättning, säger Sara.

Just arbetsintegrering ligger Helene varmt om hjärtat. Hon var faktiskt en av dem som startade upp den här verksamheten för många år sedan.

– Jag tycker att det blir så tydligt, hur viktigt det är att ha ett socialt sammanhang, att ha någonstans att gå på morgonen. Hur det kan ge människor kraft att ta sig vidare. Det jag ser här gör mig både stolt och glad.

 

Fakta: Bräcke arbetsintegrering Göteborg

Bräcke arbetsintegrering Göteborg finns till för den som hamnat utanför arbetsmarknaden. Hos oss finns möjlighet att växa genom meningsfullt arbete. Vi erbjuder anställning, praktikplats eller arbetsträning med anpassningar, individuellt stöd och kontinuerlig handledning och en möjlighet att arbeta utifrån de förutsättningar som finns.

De som beställer tjänster av oss är med och möjliggör för människor att växa genom meningsfullt arbete.

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni