Hoppa till sidans innehåll

Vårt mobila asylteam växer – på uppdrag från hälso- och sjukvårdsnämnden

8 september 2016

Mobil asylvård, där vårdcentralen besöker de asylsökande istället för tvärtom, har visat sig vara ett framgångsrikt koncept. Nu kommer Bräcke diakonis mobila asylteam även till Göteborg.

Bräcke diakonis mobila asylteam avlastar idag både egna och andras vårdcentraler i hela Skaraborgsregionen. Teamet har lyckats erbjuda 80 % av de asylsökande de viktiga hälsoundersökningar de har rätt till, jämfört med ett snitt på 58 %. Detta genom att packa all utrustning i bilen och besöka patienterna där de befinner sig.

Nu har även Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd vänt sig till Bräcke diakoni. Uppdraget är att arbeta med framförallt hälsoundersökningar för alla ensamkommande på två skolor på Hisingen och en skola i Angered. I veckan gick arbetet igång.

– Det är roligt att just vi fått uppdraget och vi har redan inlett ett bra samarbete med skolsköterskorna i Göteborg, säger Eva Öfwerman, verksamhetschef för mobila asylteamet. 

Teamet, som består av två sjuksköterskor, utför nya hälsoundersökningar och kompletterar ofullständiga för de totalt ca 1500 elever som omfattas. Uppdraget sträcker sig från september 2016 till augusti 2017.

 

 

 

Bild till nyhetsartikeln