Vi bildar nätverk för ung demens

Nu bildar vi nätverket #ungdemens. Syftet är att utveckla stödet för yngre personer med demenssjukdom och deras anhöriga.

– Att ha familj, ansvar för barn och sedan insjukna så att man inte längre klarar sitt arbete, då behöver du i regel ett helt annat slags stöd än om du insjuknar betydligt senare i livet. Här finns enormt mycket att göra, men för att utveckla stödet behöver vi både samarbeta, kommuner emellan, och lyssna mer på dem som är drabbade, säger Louise Gehandler, som är verksamhetsutvecklare på Bräcke diakoni till Demenscentrum.se

I dag har nio kommuner tackat ja till att vara med i det regionala nätverket. Dessa är Ale, Alingsås, Göteborgs stad, Härryda, Kungsbacka, Lerum, Lilla Edet, Partille och Öckerö.

– Utgångspunkten för #ungdemens ska alltid vara målgruppens behov. Vad vill de att vi utvecklar?, säger Louise Gehandler, verksamhetsutvecklare på Bräcke diakoni.

Utgångsfrågan på första mötet blir; Om unga personer med demenssjukdom varit på plats, vad hade de önskat att vi samtalade om?

Vill du ansluta dig till nätverket?

kontakta louise.gehandler@brackediakoni.se

Läs hela intervjun med Louise på demenscentrum.se 

Vill du veta mer om våra demensboenden för personer under 65 år?  Klicka här!

#ungdemens

 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni