Vi får hjälp av sommarjobbande ungdomar från SKF

Sommarjobbande ungdomar är en återkommande tradition här på våra verksamheter i Göteborg. Ungdomarna har föräldrar som arbetar på SKF där anställda får ansöka om en veckas sommarjobb för sitt barn. Sex ungdomar får chansen att göra en insats för Bräcke diakoni, lönen betalar SKF. Ungdomarna är fyra dagar på Bräcke diakoni och en dag på SKF där de får de göra en rundvandring och lära sig mer om företaget.

Daniel och Wilmer, båda 16 år, är två av ungdomarna som spenderat veckan hos oss och vår Dagliga Verksamhet Verksam. Där har de fått bland annat sett till att fönstren är fläckfria och uteplatsen fri från ogräs. En svettig uppgift enligt killarna.

På huvudkontoret har HR-avdelningen tagit emot ytterligare två ungdomar och Bodil Takvam, HR-chef, tycker att SKF:s initiativ är väldigt fint. För många av ungdommarna är detta första kontakten med arbetslivet och här kan de få konkreta, praktiska arbetsuppgifter.

- Jag är imponerad av hur snabbt de sätter sig in i uppgifterna. Dessutom är det intressant att resonera med 17-åringarna kring hur de tänker kring sin framtid och arbetsliv. Det ger även oss på HR-avdelningen lite tankar kring vad dagens ungdomar värdesätter, säger Bodil. 

Förhoppningsvis har vi lyckats skicka med ungdomarna lite erfarenheter som de kommer ha nytta av när det är dags att söka nästa jobb. Hos oss på Bräcke diakoni eller hos en annan arbetsgivare!

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni