Webbinarium om Vuxensyskon

5 februari håller vi ett seminarium på webben kring Bräcke diakonis samtalsmaterial om hur det är att vara vuxensyskon till en person med en sjukdom eller funktionsnedsättning.

Seminariet riktar sig till dig som jobbar som handläggare eller på annat sätt i din yrkesroll möter målgruppen och personernas anhöriga.

Att vara syskon till någon med funktionsnedsättning och sjukdom påverkar uppväxten, men även vuxenlivet. Det finns tankar och känslor som inte är så lätta att prata om och därför ofta lämnas opratade.

Tack vare Nationellt kompetenscentrum anhöriga kan vi dela våra erfarenheter och samtalsmaterial med ännu fler.

- Vi är stolta över att ett nationellt kompetenscentrum vill sprida den kunskap vi har fått i Projekt Vuxensyskon. Det känns som en kvalitetsstämpel, säger Rakel Lornér på Bräckediakoni, projektledare för Projekt Vuxensyskon.

Projekt Vuxensyskon har tagit del av över 100 vuxna syskons personliga berättelser och har utifrån syskonens samlade erfarenheter skapat ett samtalsmaterial. De teman som beskrivs i "Fokus på mig, Vuxensyskon" återspeglar de dilemman många vuxensyskon brottas med. Det finns ett starkt behov av att sätta ord på sina upplevelser, att få förståelse för sina svårigheter och att känna samhörighet med andra vuxensyskon.

Under webbinariet kommer vi att berätta om samtalsmaterialet "Fokus på mig, Vuxensyskon" och ge utrymme för frågor om vuxensyskon och hur vi arbetat med grupper, både lokalt och digitalt.

Anmäl dig till webbinariet via vår samarbetspartner NKA - Nationellt Kompetenscentrum Anhöriga. 

Projekt Vuxensyskon drivs med medel från Arvsfonden.

Samtalsmaterial Vuxensyskon

 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni