Win win för Bräcke diakoni och Mercer

Våra företagsvolontärer är en viktig del av vår organisation. Ett av företagen som i sitt CSR-arbete ger av sin tid är Mercer, ett globalt företag som bland annat hjälper sina kunder med med rådgivning inom pension, investeringar, försäkring och belöningsfrågor.

 

Hej Johanna Djerf! Du och dina kollegor från Mercers göteborgskontor var nyligen här och volontärarbetade under en hel dag. Varför vill ni som företag arbeta aktivt med samhällssansvar?

Mercer är ett stort amerikanskt konsultbolag med global närvaro. I många andra länder har Mercer redan ett väl utvecklat CSR-arbete (Corporate Social Responsibility), särskilt i USA där denna form av volontära insatser och är vanliga. Så det var egentligen inga konstigheter att ta med sig den företagskulturen också in i Svenska delen av organisationen.

Varför är det så viktig med ett CRS-engagemang?
Många av våra anställda bidrar redan genom att jobba volontärt eller stötta en hjälporganisation. Man vill helt enkelt vara med och bidra. Detta gör såklart att vi som företag också har funderat över hur vi skulle kunna dra vårt strå till stacken. Detta är viktigt för oss som organisation och en viktig del i vårt DNA. Men faktum är att vi inte riktigt vetat vart vi skulle vända oss.

Så hur hamnade ni här hos oss?
Vårt kontor i Stockholm har haft volontärdagar i samarbete med Ersta diakoni. Det föll sig därför naturligt att vända sig till en liknande organisation i Göteborg. 

Gav det mersmak, an ni tänka er att komma tillbaka?
Ja, verkligen! Kände att vi verkligen gjorde nytta och att vi skulle vilja göra ännu mer! Uppskattningen från er var så tydlig och det gav oss väldigt mycket. Vi får fundera över hur ofta, men vi vill absolut komma tillbaka.

Skulle du rekommendera andra företag att göra samma sak?
Ja! Och Bräcke diakoni är ett fantastiskt ställe att göra det på. Vi kände verkligen att vi gjorde konkret nytta och kunde göra saker som ni annars kanske varken har tid eller resurser till. Det kändes gott i magen och jag rekommenderar varmt andra företag att göra samma sak.

Vi på Bräcke diakoni vill såklart rikta ett stort tack till Mercer-gänget för era insatser, hoppas vi ses snart igen! Vill ditt företag utveckla sitt CSR-arbete? Läs mer om våra företagssamarbeten.

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni