Vilka är vi?

Vi är Bräcke diakoni. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi finns här för dig. Och för att göra hela samhället medmänskligare.

Vi har varit med ett tag. Faktiskt ända sedan 1923. Och med 100 år på nacken är vi piggare och mer nytänkande än någonsin.

Vi har redan från början förstått att vård och omsorg behöver både hjärta och hjärna. Och en stor portion medmänsklighet. De flesta möter den kanske närmast hos våra medarbetare – runt 1100 personer som gör skillnad tillsammans.

Vårt huvudkontor finns i Göteborg, men våra verksamheter på många olika platser i landet. Vi vill helt enkelt finnas där vi behövs. Vi driver bland annat vårdcentraler, rehabilitering, psykiatri, barn- och ungdomsverksamheter, äldreomsorg och hospice. För personer med och utan funktionsnedsättning. Och det är med stolthet vi säger att vi inte behandlar alla lika. För alla är naturligtvis inte likadana. Däremot ska alla känna att de blir tagna på allvar hos oss.

När samhället ändras, ändras behoven. Och det gör vi också. Vi startar gärna nya projekt och verksamheter och är sedan 2010 delägare i Ersta Sköndal högskola – för att kunna vara en del av forskning och utbildning redan från början. Vår vision, ”Ett medmänskligare samhälle”, står dock fast. Det är inte så lite det. Det innebär bland annat att vi vill ifrågasätta och göra något åt de behov vi ser. Vi delar med oss av vår kunskap och är självklart beredda att lära av andra. Och vi vill se till att samhällets resurser används på bästa sätt – där de behövs. Som en idéburen stiftelse återinvesterar vi själva den vinst vi gör. Förstås.

 

Ladda ner vårt infoblad för utskrift här.

Bräcke diakoni in English? Download our flyer here.

 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni