Med anledning av Coronavirus ber vi alla våra besökare att avboka sitt behandlingsbesök vid symtom som snuva, hosta eller feber. Rekommendationen är även att personer över 70 år bör begränsa kontakter med andra människor så långt det går under en tid framöver. Vår rehabiliteringsverksamhet pågår i övrigt som vanligt. Vi hänvisar till vidare information från Folkhälsomyndigheten för råd kring förhindrande av smittspridning www.folkhalsomyndigheten.se.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar ett besök hos er? 

Ett ny-, åter-, eller gruppbesök hos oss kostar 200 kronor. Varje besök registreras automatisk i ett högkostnadskydd och när du kommit upp i 1150 kronor får du ett frikort som gäller ett år från det första besöket som registrerades på högkostnadsskyddet. 

Jag vill komma och träna i bassängen, hur funkar det? 

Innan du kan börja träna i vår varmvattenbassäng behöver du boka en tid och träffa en av våra fysioterapeuter. Under besöket tas en anamnes (sjukdomshistoria), du undersöks och planeras in sedan i en bassänggrupp eller på en tid då du kan träna självständigt i bassängen. Vi har också enskilda kvinnogrupper om det passar dig. I samband med besöket upprättar vi också en personlig rehabplan så vi tillsammans kan följa dina framsteg. Bassängträning kostar 200:-/tillfälle,  frikort gäller. Ring  Ring oss på tel 08-791 14 96 så berättar vi mer om bassängträning.

Kan jag få hjälp av hemrehabteamet?

Om du av någon anledening har svårt att ta dig till vår mottagning kan vi komma hem till dig för att hjälpa dig i din rehabträning. Vi kan hjälpa dig som behöver: 

  • Rehabträning - före och efter till exempel operation, hjärtinfarkt eller fraktur.
  • Vardagsträning och förflyttningsträning - för att hjälpa dig att klara av livet hemma, varje dag.
  • Intyg vid bostadsanpassning - till exempel bortagning av trösklar eller installation av automatiska dörröppnare.
  • Förskrivning och utprovning av hjälpmedel. Och såklart träning för att använda dina hjälpmedel på bästa sätt
  • Råd kring kost, anpassad träning och vardagsaktivitet - särskilt anpassat för dig med hjärt- och kärlsjukdom, diabetes, KOL, högt blodtryck eller en stillasittande livsstil

I vårt hemrehabteam ingår arbetsterapeut, fysioterapeut och dietist. Ring oss på tel 08-791 14 96 så berättar vi mer.

Jag har, eller misstänker att jag har, lymfödem. Kan ni hjälpa mig?

Vi erbjuder behandling för lymfödem och du är välkommen till oss också utan en diagnos. Vid behov kan våra lymfterapeuter kan göra en bedömning och sedan skicka ett remissvar till husläkare för vidare utredning.