Med anledning av Coronavirus ber vi alla våra besökare att avboka sitt behandlingsbesök vid symtom som snuva, hosta eller feber. Rekommendationen är även att personer över 70 år bör begränsa kontakter med andra människor så långt det går under en tid framöver. Vår rehabiliteringsverksamhet pågår i övrigt som vanligt. Vi hänvisar till vidare information från Folkhälsomyndigheten för råd kring förhindrande av smittspridning www.folkhalsomyndigheten.se.

Skonsam träning i varmvattenbassäng

Att träna i vatten är skonsamt för kroppen. Lederna avlastas samtidigt som vattenmotståndet gör att träningen har en liknande funktion som vanlig styrketräning på torra land.

Att träna i en varm rehabbassäng har flera fördelar. Varmvattnet ger smärtlindring och minskar ledvärk. Det är också avslappnande, minskar stress och gör under för spända muskler. En mild och avlastande träningsform som ändå är effektiv på grund av vattenmotståndet. 

Bassängträning är bra för dig som har problem med smärta, försämrad rörlighet och/eller styrka, till exempel efter en operation. 

Att bassängträna kan också vara ett sätt att mjukstarta för att sedan kunna gå vidare till tyngre och mer påfrestande träningsformer. Du kan träna tillsammans med andra i grupp, i en kvinnogrupp eller själv efter ett individuellt anpassat program. 

Bassängen finns i anslutning till mottagningen, är tillgängligsanpassad och håller en behaglig vattentemperatur på minst 32 grader. Det finns tre omklädningsrum, ett för herrar och två för damer, samt dusch och bastu. Bassängen är 12,5 x 5 m, med sluttande botten (0.8-1.5 m djup). 

Innan du kan börja träna i vår varmvattenbassäng behöver du boka en tid och träffa en av våra fysioterapeuter. Under besöket tas en anamnes (sjukdomshistoria), du undersöks och planeras in sedan i en bassänggrupp eller på en tid då du kan träna självständigt i bassängen. I samband med besöket upprättar vi också en personlig rehabplan så vi tillsammans kan följa dina framsteg. Bassängträning kostar 200:-/tillfälle och frikort gäller. 

Ring oss på tel 08-791 14 96 så berättar vi mer!