Med anledning av Coronavirus ber vi alla våra besökare att avboka sitt behandlingsbesök vid symtom som snuva, hosta eller feber. Rekommendationen är även att personer över 70 år bör begränsa kontakter med andra människor så långt det går under en tid framöver. Vår rehabiliteringsverksamhet pågår i övrigt som vanligt. Vi hänvisar till vidare information från Folkhälsomyndigheten för råd kring förhindrande av smittspridning www.folkhalsomyndigheten.se.

Om oss

Vi är en primärvårdsrehab med hög kompetens och mycket engagemang. Här kan vi hjälpa vi dig som besväras av stela och ömma leder, smärtor i rygg, axlar, händer, fötter eller nacke. Bland annat...

Vi erbjuder också balansträning, artrosskola enligt BOA och behandling för dig med lymfödem. Kanske behöver du rehabilitering hemma efter en operation eller hjälp att prova ut hjälpmedel som till exempel rullator eller ortoser? Inga problem, det fixar vi!

Hos oss arbetar fysioterapeuter, specialister inom OMT, arbetsterapeuter, dietist och kiropraktor. Vi har också ett nära samarbete med ortopedspecialist och ortopedingenjör. Tillsammans har vi har alla lång och bred erfarenhet av rehabilitering som vi kontinuerligt kopplar ihop med den senaste kunskapen inom området. Du som patient är vår högsta prioritet och vi är måna om att du ska känna dig omhändertagen och trygg. I våra ljusa härliga lokaler finns ett fullt utrustat gym och en tillgänglighetsanpassad varmvattenbassäng. Läs mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. 

Lätt att få tid, ingen remiss behövs

Till oss kan du bli remitterad eller hänvisad från annan vårdgivare, till exempel efter ett besök på vårdcentralen eller via sjukhus efter en operation. Det går givetvis också bra att söka till oss på egen hand, utan remiss. Boka bara in en tid via telefon eller 1177 vårdguidens webbtjänst. Vi har hög tillgänglighet och kan ofta ta emot dig inom några dagar. Givetvis kan även du som bor utanför Stockholms län söka våra tjänster, landstingets avgifter och högkostnadsskydd gäller. 

Så går ett besök till 

När vi hörs får du kort beskriva dina besvär så vi kan boka in dig hos rätt yrkesperson. Kan du inte komma till oss kommer vi gärna hem till dig med vårt hemrehabteamteam. När vi ses får du berätta om dina besvär och vad du behöver hjälp med. Efter det gör vi en undersökning och en bedömning av dina symptom. Tillsammans upprättar vi en behandlingsplan med specifika mål. Du kan till exempel bli ordinerad träning eller hjälpmedel. Har du fler frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss.  

Förebyggande behandling - undvik onödig smärta 

Den bästa behandlingen vi kan erbjuda är den faktiskt den förebyggande behandlingen. Sunda levnadsvanor med bra kost och fysisk aktivitet kan förebygga och förbättra många sjukdomar. Trots detta väntar de allra flesta tills det gör ont istället för att ta tag i problemen i tid. Har du återkommande eller ihållande besvär från rygg, nacke och leder kan regelbunden undersökning, rådgivning, behandling och träning minska smärtan, antal dagar med besvär liksom återkomsten av besvär. Kort och gått, du mår bättre!  

En annan stor grupp som har nytta av förebyggande behandling är personer över 50 år. Hos äldre är det vanligt att ryggåkommor orsakar betydande funktionsförsämringar som nedsatt gång- och rörelseförmåga, oro och försämrad sömn. Kontakta oss på telefon 08-791 14 96 så berättar vi mer om förebyggande behandling.

En del av något större

Primärvårdsrehab Sfären är en del av Bräcke diakoni, en idéburen, icke-vinstdriven organisation med nästan hundra år på nacken. Bräcke diakoni har inga ägare som ställer vinstkrav – all vinst återinvesteras i verksamheten. Det gör oss till ett spännande alternativ till både privat vinstdrivande och offentlig vård och omsorg. Läs mer om Bräcke diakoni och våra cirka 50 vård- och omsorgsverksamheter runt om i landet.