Med anledning av Coronavirus ber vi alla våra besökare att avboka sitt behandlingsbesök vid symtom som snuva, hosta eller feber. Rekommendationen är även att personer över 70 år bör begränsa kontakter med andra människor så långt det går under en tid framöver. Vår rehabiliteringsverksamhet pågår i övrigt som vanligt. Vi hänvisar till vidare information från Folkhälsomyndigheten för råd kring förhindrande av smittspridning www.folkhalsomyndigheten.se.

Våra tjänster

Hur är det nu, är det kiropraktorn eller fysioterapeuten som kan hjälpa mig med en stel, ömmande rygg? Och vad gör egentligen en dietist på en primärvårdsmottagning?

Att veta var du ska vända dig för att få rätt hjälp är inte alltid så lätt. Här har vi samlat alla våra tjänster och kompetenser så att du tydligt kan se vad som passar dig och dina besvär. Och om du ändå är tveksam, slå oss en signal så hjälper vi dig att komma rätt!

Bassängträning är bra för dig som har problem med smärta, försämrad rörlighet och/eller styrka, till exempel efter en operation. Läs mer om vår varmvattenbassäng.

Hemrehabilitering passar dig som av någon anldening har svårt att ta dig till oss. Kanske ska du snart genomgå en operation som kräver rehabilitering eller har nedsatt rörelseförmåga. Läs mer om vårt hemrehabteam.

Fysioterapi kan hjälpa dig som har besvär med smärta eller stelhet i rygg, nacke, axlar, höfter, knän med mera. Du kan också få hjälp för problem med stress, sömn och långvarig smärta. Läs mer om fysioterapi.

Arbetsterapi kan hjälpa dig som har en skada, sjukdom eller medfödd funktionsnedsättning som gör det svårt att klara vardagliga aktiviteter. Läs mer om Arbetsterapi.

Dietisten kan hjälpa dig som har mag- och tarmrelaterade besvär eller sjukdomar som t ex IBS, celiaki (glutenintolerans) och laktosintolerans. Dietisten kan också ge goda råd till dig som har över- eller undervikt, diabetes typ 2 eller höga blodfetter. Läs mer om dietisttjänster.

En kiropraktor kan hjälpa dig som har besvär med rygg och nacke. Syftet är att återställa och upprätthålla ledernas, musklernas och nervsystemets normala funktioner. Behandlingen utförs främst med händerna. Läs mer om kiropraktik.

Lymfterapi passar dig som har primära, medfödda lymfödem eller sekundära lymfödem, till exempel efter en operation eller en strålbehandling. Läs mer om vår Lymfterapi.

Och mycket mer..,. 

På primärvårdsrehab Sfären har vi kan vi också ta emot och erbjuda stöd och behandling för dig med: 

  • Handproblematik  
  • Balansproblem 
  • Benamputation 
  • Artros (enligt BOA) 

 Hör av dig till oss på telefon 08-791 14 96 så hjälper vi dig. Vi hörs!