Med anledning av covid-19: Det är viktigt att du avbokar ditt besök om du uppvisar symtom som snuva, hosta eller feber. Tillhör du en riskgrupp kan vi erbjuda dig alternativ till besök på mottagningen såsom telefon-, digitalt- eller hembesök. För att undvika trängsel i våra lokaler ber vi anhöriga, om möjligt, undvika att följa med på besöket. Tack för visad förståelse.

Rätt hjälpmedel gör livet lättare

Vi kan hjälpa dig att prova ut hjälpmedel som underlättar din vardag och ökar din självständighet.

Det kan handla om en rullstol, en käpp eller en rollator för att klara balansen. Eller toalettstolsförhöjare, duschstol och anpassad säng för att förenkla det dagliga livet.  

Behöver du ytterligare stöd och anpassning såsom att ta bort trösklar eller installera en automatisk dörröppnare, kan vi skriva intyg för bostadsanpassning. 

Har jag rätt till hjälpmedel?

Det är landstingen som beslutar om vilka regler som skall gälla för du ska få tillgång till hjälpmedel. I Västra Götaland finns en gemensam regelbok (länk) för hela regionen. Där kan man läsa vilka regler som gäller, vilka hjälpmedel man kan få, vem som får prova ut och ordinera, samt vem som har rätt till att erhålla ett visst hjälpmedel.

Alla hjälpmedel provas ut individuellt och det hjälpmedel du erhåller är ditt personliga, men du har det på lån. Det innebär att om du inte har behov av ett visst hjälpmedel, skall det lämnas tillbaka.

Vissa hjälpmedel är tekniskt avancerade och kostsamma. Då måste man göra en särskild ansökan till ett hjälpmedelsråd. Det hjälper vi gäna till med.

Ring oss på nummer 0511-700 140 för att boka en tid till en av våra duktiga arbetsterapeuter. Om du har svårt att komma till mottagningen kan vi erbjuda hembesök.