Med anledning av covid-19: Det är viktigt att du avbokar ditt besök om du uppvisar symtom som snuva, hosta eller feber. Tillhör du en riskgrupp kan vi erbjuda dig alternativ till besök på mottagningen såsom telefon-, digitalt- eller hembesök. För att undvika trängsel i våra lokaler ber vi anhöriga, om möjligt, undvika att följa med på besöket. Tack för visad förståelse.

Fysioterapi

Ont i rygg, knä, höft, fot eller axlar? Inkontinensbesvär eller kvarstående problem efter din förlossning? Varmt välkommen till oss, med eller utan remiss.

En fysioterapeut* har gedigen kunskap om hela kroppen, det vi brukar kalla rörelseapparaten. Tillsammans försöker vi hitta orsaken till dina problem och, såklart, en lösning för att komma till rätta med besvären. Vad du behöver för behandling beror på dina problem och din livssituation.  

En fysioterapeut eller sjukgymnast tar emot dig som har smärta eller stelhet i rygg, nacke, axlar, höfter, knän eller andra leder. Vi kan hjälpa dig som har inkontinensbesvär eller kvarstående bekymmer efter förlossning. Du kan också få hjälp om du har problem med stress, sömn och långvarig smärta.  

Så går ett besök till

För att vi ska kunna ge dig rätt behandling får du på ett första besök beskriva dina besvär, svara på frågor och genomgå en undersökning.  

När vi fått en bild av dig, dina besvär och din livssituation får du förslag på fortsatt behandling. Det kan vara egenträning eller andra behandlingsformer. Målen för träningen sätter du och fysioterapeuten/sjukgymnasten upp tillsammans. Behandlingen kan ske individuellt eller i grupp. Du tränar i vår träningshall eller med utformade övningar som du gör själv hemma.  

Du behöver ingen remiss för att komma till oss utan kan själv ringa och boka en tid. Vi gör vårt bästa för att du ska få en tid så fort som möjligt. Har du inte möjlighet till att ta dig till vår mottagning så kan vi komma hem till dig. 

Din motivation är viktig 

Kom ihåg att du är den viktigaste faktorn och knutpunkten i behandlingsarbetet. För att behandlingen ska fungera optimalt måste du själv vara aktiv och motiverad att uppnå de mål om förändring och förbättring som vi gemensamt satt upp. Hur många behandlingar som behövs varierar beroende på besvär och förlopp. Vi finns alltid tillhands för att motivera och stötta dig. 

Vad vi kan

Våra fysioterapeuter/sjukgymnaster har fördjupade kunskaper inom ett flertal behandlingsmetoder och kan hjälpa dig med bland annat 

 • Idrotts, motions- och muskelskador 
 • Inkontinensbesvär
 • Undersökning och behandling av generell led- och muskelvärk och smärta i nacke, rygg, höft, knä. fot, axel och armbåge.
 • Yrsel och balansproblem (utan neurologiska symtom) t ex kristallsjuka, spännings- och åldersrelaterad yrsel och allmän ostadighetskänsla 
 • Anpassad träning och vardagsaktivitet för dig som nyligen opererats, har hjärt- och kärlsjukdom, diabetes, KOL, högt blodtryck eller en stillasittande livsstil. 
 • Rådgivning kring fysisk aktivitet och Fysisk aktivitet på recept (FaR)
 • Huvudvärk och migrän 
 • Neurologiska diagnoser
 • Graviditetsbesvär från rygg och bäcken 
 • Akupunkturbehandling av spädbarnskolik (kräver remiss)
 • Andningsbesvär

Vi har fördjupad kunskap inom flera olika undersöknings och behandlingsmetoder. Vi kan också erbjuda ultraljudsundersökning om behov finns. 

Undrar du om fysioterapi är lämplig för just dina besvär? Hör av dig till oss på tel 0322-280 200 så guidar vi dig rätt! 

*Sedan den 1 januari 2014 är fysioterapeut den nya yrkestiteln för sjukgymnaster, oavsett titel har personen samma grundläggande kunskap.