Med anledning av covid-19: Det är viktigt att du avbokar ditt besök om du uppvisar symtom som snuva, hosta eller feber. Tillhör du en riskgrupp kan vi erbjuda dig alternativ till besök på mottagningen såsom telefon-, digitalt- eller hembesök. För att undvika trängsel i våra lokaler ber vi anhöriga, om möjligt, undvika att följa med på besöket. Tack för visad förståelse.

Hjälpmedel

Rätt hjälpmedel underlättar vardagen

Vi kan hjälpa dig att prova ut hjälpmedel som underlättar din vardag och bidrar till att du blir mer självständig. Det kan vara en rullstol, en käpp eller en rollator för att klara balansen. Eller toalettstolsförhöjare, duschstol och anpassad säng för att förenkla det dagliga livet.  

Behöver du ytterligare stöd och anpassning såsom att ta bort badkar eller installera en automatisk dörröppnare, kan vi skriva intyg för bostadsanpassning. 

Landstingen beslutar om vilka regler som skall gälla för du ska få tillgång till hjälpmedel. I Västra Götaland finns en gemensam regelbok (länk) för hela regionen. Där kan man läsa vilka regler som gäller, vilka hjälpmedel man kan få, vem som får prova ut och ordinera, samt vem som har rätt till att erhålla ett visst hjälpmedel. 

Alla hjälpmedel provas ut individuellt och det hjälpmedel du erhåller är ditt personliga, men du har det på lån. Det innebär att om du inte har behov av ett visst hjälpmedel, skall det lämnas tillbaka. 

Vissa hjälpmedel är tekniskt avancerade och kostsamma. Då måste man göra en särskild ansökan till ett hjälpmedelsråd. Det hjälper vi till med. 

Ring oss på tel 0322-280 200 för att boka en tid till en av våra duktiga arbetsterapeuter.