Med anledning av covid-19: Det är viktigt att du avbokar ditt besök om du uppvisar symtom som snuva, hosta eller feber. Tillhör du en riskgrupp kan vi erbjuda dig alternativ till besök på mottagningen såsom telefon-, digitalt- eller hembesök. För att undvika trängsel i våra lokaler ber vi anhöriga, om möjligt, undvika att följa med på besöket. Tack för visad förståelse.

Skolor och grupper

I våra skolor och grupper lär och utvecklas vi tillsammans. Givetvis anpassar vi storleken på våra grupper under pandemin, det ska vara säkert att komma till oss.

Artrosskola 

Det finns mycket du kan göra själv för att lindra dina besvär! I artrosskolan får du veta mer om vad artros är, vad det kan bero på och hur det kan behandlas. Artrosskolan leds av fysioterapeut och arbetsterapeut och består av tre teoritillfällen på vardera 1 timme. Målet är att du ska få kunskap och verktyg att hantera din artros på bästa möjliga sätt.  

Mediyoga

Vår mediyoga består av medveten andnings- och uppmärksamhetsträning, avspänning och meditation. Det är enkla kroppsövningar som utförs utifrån din förmåga. Vi ses en timme, en gång i veckan under 8 veckor. Behandlingen utförs av fysioterapeut.

Paraffinbehandling med handträning

Har du handartros och/eller smärta i dina händer? I så fall kan paraffinbehandling med efterföljande rörelseträning vara en bra behandling för dig. Syftet med behandlingen är att minska smärta och stelhet och se till att du bibehåller din muskelstyrka. Behandlingen utförs av arbetsterapeut. 

ReDO - Re-designing Daily Occupations  

Vardagens aktiviteter påverkar hur vi mår. Har du svårt att få vardagen att fungera och upplever att du inte har någon balans i det du gör? Det kan handla om stress och sömnproblematik som gör att du upplever ohälsa. Om du vill göra något åt din situation kan du få hjälp med det. Kursen ReDO leds av arbetsterapeut och här får du kartlägga och analysera din vardag för att sedan sätta upp dina egna förändringsmål och hitta strategier för att nå dit.  

Stresskola  

I stresskolan får du fördjupad kunskap om stress. Vad det är, vad det beror på och hur du kan hantera stress i vardagen. Du får också veta mer om, och praktiskt prova på behandlingsmetoder mot stress. Stresskolan leds av både arbetsterapeut och fysioterapeut.  

Är du intresserad av någon av våra grupper eller skolor? Boka via webben eller ring oss på 0322-280 200 för att boka ett första bedömningsbesök hos fysioterapeut eller arbetsterapeut.