Med anledning av covid-19: Det är viktigt att du avbokar ditt besök om du uppvisar symtom som snuva, hosta eller feber. Tillhör du en riskgrupp kan vi erbjuda dig alternativ till besök på mottagningen såsom telefon-, digitalt- eller hembesök. För att undvika trängsel i våra lokaler ber vi anhöriga, om möjligt, undvika att följa med på besöket. Tack för visad förståelse.

Vanliga frågor och svar

Hur bokar jag tid? Behöver jag remiss? Vad kostar det? Här samlar vi svaren på era vanligaste frågor.

Behöver jag en remiss för att söka till er?
Nej du behöver ingen remiss. Det är remissfritt att träffa sjukgymnast/fysioterapeut och arbetsterapeut. Välkommen att boka tid via 1177 eller ring 0515-433 21

Behöver jag vara listad på Bräcke diakonis vårdcentral för att boka en tid? 
Nej, du behöver inte vara listad på vår vårdcentral. Vår mottagning ingår i Vårdval Rehab i Västra Götalandsregionen vilket bland annat innebär att vi uppfyller Västra Götalandsregionens krav på bland annat bemanning, kompetens, tillgänglighet, och lokaler. Läs mer om Vårdval Rehab på 1177.se (länk)

Vad kostar ett besök hos er? 
Ett besök hos oss på mottagningen kostar 100 kronor. Hembesök av Arbetsterapeut eller Sjukgymnast/Fysioterapeut kostar 200:-. Har du frikort så gäller det för besök hos oss. Varje besök registreras automatisk i ett högkostnadskydd och när du kommit upp i 1150 kronor får du ett frikort som gäller ett år från det första besöket som registrerades på högkostnadsskyddet.

Är det någon skillnad på Sjukgymnast och Fysioterapeut?
Nej det är samma yrke. Sedan den 1 januari 2014 är Fysioterapeut den nya yrkestiteln för Sjukgymnaster, oavsett titel har personen samma grundläggande utbildning och kunskap.