Med anledning av covid-19: Det är viktigt att du avbokar ditt besök om du uppvisar symtom som snuva, hosta eller feber. Tillhör du en riskgrupp kan vi erbjuda dig alternativ till besök på mottagningen såsom telefon-, digitalt- eller hembesök. För att undvika trängsel i våra lokaler ber vi anhöriga, om möjligt, undvika att följa med på besöket. Tack för visad förståelse.

Ultraljudsundersökning

Med hjälp av ultraljud kan vi undersöka muskler, senor, ligament och leder för att se om där finns någon skada. Något som kan ge viktig information som gör att vi kan skräddarsy din behandling så att du får bästa möjliga resultat.

Med hjälp av ultraljudsundersökning kan man bedöma mjukdelar inne i kroppen och identifiera olika typer av skador. Efter en första bedömning av din sjukgymnast/fysioterapeut eller arbetsterapeut finns det möjlighet att komplettera din utredning med ett ultraljud. Då kan vi kan vi med högre säkerhet ställa rätt diagnos och ordinera rätt behandlig. Vi använder ultraljud som komplement till den kliniska undersökningen. 

Observera att vi inte genomför ultraljudsundersökningar rutinmässigt. Innan vi går vidare med en eventuell ultraljudsundersökning vill vi alltid träffa dig på ett första besök.

Boka tid för ett besök hos en fysioterapeut via telefon 031-350 11 11 eller direkt på webben (länk)