Med anledning av covid-19: Det är viktigt att du avbokar ditt besök om du uppvisar symtom som snuva, hosta eller feber. Tillhör du en riskgrupp kan vi erbjuda dig alternativ till besök på mottagningen såsom telefon-, digitalt- eller hembesök. För att undvika trängsel i våra lokaler ber vi anhöriga, om möjligt, undvika att följa med på besöket. Tack för visad förståelse.

Om oss

Välkommen till oss på Bräcke rehabmottagning Skara. Till vår mottagning är du välkommen oavsett ålder och besvär, med eller utan remiss. Du hittar oss i Hälsans hus där vi erbjuder bland annat sjukgymnastik/fysioterapi, arbetsterapi och stress- och sömnskola.

Vi håller till i nyrenoverade ljusa lokaler tillsammans med Bräcke vårdcentral Vilan på Axvallagatan 3 i Skara. Här jobbar kompetenta och erfarna fysioterapeuter/sjukgymnaster och arbetsterapeuter som är redo att hjälpa dig med dina besvär.

Ingen remiss behövs 

Du behöver ingen remiss för att boka en tid hos oss. Du bokar själv via webben (länk) eller genom att ringa oss på nummer 0511-700 140. Vi svarar helgfria vardagar mellan klockan 10 – 12. Övriga tider går det bra att lämna ett meddelande så ringer vi upp dig så snart vi kan. Du kan också göra en mängd ärenden såsom att skicka meddelanden och begära intyg hos oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster (länk)

Vad kostar det?

Ett besök kostar 100 kr (50 kr för gruppbesök) oavsett om du kommer till mottagningen eller om vi ses på ett digitalt besök. Om du har svårt att komma till oss kan vi komma hem till dig. Ett hembesök kostar 200 kr. Besök för dig som är under 20 år eller över 85 år är kostnadsfria. Frikort gäller för alla besök. 

 Tänk på att meddela om du får förhinder. Uteblivet besök eller sen avbokning (inom 24 h innan besök) debiteras med 100 kr. 

 Vi kan hjälpa dig med

  • Stressrelaterade besvär och sömnproblematik
  • Idrotts- och motionsskador 
  • Ledbesvär (axel, armbåge, höft, knä, fot) 
  • Smärta i rygg och nacke
  • Artros
  • Yrsel och balanssvårigheter 
  • Huvudvärk och migrän 
  • Neurologiska nedsättningar 
  • Graviditetsrelaterade besvär 
  • Andningsbesvär  

En del av något större 

Bräcke rehabmottagning Skara är en del av den idéburna stiftelsen Bräcke diakoni, En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan tänka med både hjärta och hjärna. Vi finns här för dig och för dem du bryr dig om. Men också för att göra hela samhället medmänskligare. 

VG Primärvård - Vårdval Rehab  

Den 1 september 2014 infördes Vårdval Rehab i Västra Götalandsregionen. Detta innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till. För mer information om Vårdval Rehab och vilka rehabiliteringsmottagningar som är valbara, läs mer på 1177 (länk).  

Om Primärvårdsrehab Skara i Tillgänglighetsdatabasen (länk)