Med anledning av covid-19: Det är viktigt att du avbokar ditt besök om du uppvisar symtom som snuva, hosta eller feber. Tillhör du en riskgrupp kan vi erbjuda dig alternativ till besök på mottagningen såsom telefon-, digitalt- eller hembesök. För att undvika trängsel i våra lokaler ber vi anhöriga, om möjligt, undvika att följa med på besöket. Tack för visad förståelse.

Skolor och grupper

Ju fler desto bättre brukar det heta. I våra skolor och grupper lär och utvecklas vi tillsammans. Givetvis anpassar vi storleken på våra grupper under pandemin, det ska vara säkert att komma till oss.

Artrosskola enligt BOA (Bättre omhändertagande av Artros)

I Artrosskolan får du genom föreläsningar lära dig mer kring sjukdomen och hur du själv kan behandla den. En stor del av skolan är också baserad på individuell träning utifrån dina resurser och behov.

Artrosskolan består av ett individuellt förbesök och utprovning av träningsprogram, tre föreläsningar och sedan träning två gånger i veckan under sex veckor. Som avslutning görs en uppföljning för att utvärdera effekten.

 

Hälsoskola

I hälsoskolan får du fördjupad kunskap om hjärtat och dess sjukdomar. Vi vill motivera dig till fysisk aktivitet och hjälpa dig att hitta en träningsform som passar dig. Vi jobbar också med att hitta strategier för att hantera och förändra din livsstil – så att du kan må så bra som möjligt.

Hälsoskolan består av ett individuellt förbesök och utprovning av träningsprogram, tre föreläsningar och sedan träning två gånger i veckan under sex veckor. Som avslutning görs en uppföljning för att utvärdera effekten. 

 

ReDO - Re-designing Daily Occupations 

Vardagens aktiviteter påverkar hur vi mår. Har du svårt att få vardagen att fungera och upplever att du inte har någon balans i det du gör? Det kan exempelvis handla om stress- och om sömnproblematik som gör att du upplever ohälsa. Om du vill göra något åt din situation kan du få hjälp med det. I ReDO får du kartlägga och analysera din vardag för att sedan sätta upp dina egna förändringsmål och hitta strategier för att nå dit. Vi ses två timmar, en gång i veckan i tio veckor.

 

Mediyoga

Vår mediyoga består av medveten andnings- och uppmärksamhetsträning, avspänning och meditation. Det är enkla kroppsövningar som utförs utifrån din förmåga. Vi ses en timme, en gång i veckan under sex veckor.

 

Parrafinbehandling med handträning:

Har du handartros och/eller smärta i dina händer? I så fall kan paraffinbehandling med efterföljande rörelseträning vara en bra behandling för dig.  Syftet med behandlingen är att minska smärta och stelhet och se till att du bibehåller din muskelstyrka. Händerna doppas i varmt paraffin och därefter får du sitta med paraffininpackning i ungefär 20 min. Efteråt paraffinbehandlingen har vi rörelseträning tillsammans med en av våra arbetsterapeuter. 

 

Sömnskola 

Sömnskolan vänder sig till dig som har svårt att somna på kvällen, vaknar flera gånger per natt eller inte känner dig utvilad på morgonen. Vår sömnskola kommer ge dig fördjupad kunskap om sömn samt egenbehandling för sömnsvårigheter.    [WS5] 

Skolan leds av fysioterapeut och KBT terapeut. Vi ses en gång i veckan på en timma under sex veckor och du startar och avslutar skolan med en individuell bedömning.

 

Är du intresserad av någon av våra grupper eller skolor? Kontakta oss på nummer 0511-700 140 så berättar vi mer!