Med anledning av covid-19: Det är viktigt att du avbokar ditt besök om du uppvisar symtom som snuva, hosta eller feber. Tillhör du en riskgrupp kan vi erbjuda dig alternativ till besök på mottagningen såsom telefon-, digitalt- eller hembesök. För att undvika trängsel i våra lokaler ber vi anhöriga, om möjligt, undvika att följa med på besöket. Tack för visad förståelse.

Vanliga frågor och svar

Behöver jag remiss? Hur bokar jag tid? Är det någon skillnad på fysioterapeut och sjukgymnast? Här samlar vi svaren på era vanligaste frågor.

Behöver jag en remiss för att söka till er?
Nej du behöver ingen remiss. Det är remissfritt att träffa sjukgymnast/fysioterapeut och arbetsterapeut. Välkommen att boka tid via webben, via 1177 eller ring oss på 0511-700 140. Till tidsbokning (länk)

Vad kostar ett besök hos er? 
Ett besök hos oss på mottagningen kostar 100 kronor. Hembesök av Arbetsterapeut eller Sjukgymnast/Fysioterapeut kostar 200:-. Varje besök registreras automatisk i ett högkostnadskydd och när du kommit upp i totalt 1150 kronor får du ett frikort som gäller ett år från det första besöket som registrerades på högkostnadsskyddet.

Är det någon skillnad på Sjukgymnast och Fysioterapeut?
Nej det är samma yrke. Sedan den 1 januari 2014 är Fysioterapeut den nya yrkestiteln för Sjukgymnaster, oavsett titel har personen samma grundläggande utbildning och kunskap.

Har du fler frågor? Kontakta oss (länk) så rätar vi ut dina frågetecken!