Om boendet

Vård- och omsorgsboendet Reimersholme finns drivs av Bräcke diakoni, en av Sveriges största idéburna aktörer inom väldfärsområdet med ett femtiotal verksamheter runt om i landet. Här är du som beviljats särskilt boende och har somatiska problem välkommen att bo.

Rymliga lägenheter och möjlighet till parboende

På Reimersholme finns 34 lägenheter vars boendeyta varierar mellan 38-55 kvm, med en hyra på ca 9 600– 10 600 kr per månad. Fyra av lägenheterna passar utmärkt för parboende. Samtliga lägenheter har separata köksdelar utrustade med spis, kyl och frys. Säng och madrass finns i lägenheten men i övrigt inreder du ditt nya hem efter eget tycke och smak med dina egna saker.

Engagerade och kompetenta medarbetare

I verksamheten arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast. Vi arbetar ständigt med olika förbättringsarbeten och vidareutveckling för våra medarbetare, något som leder till ökad kvalitet för dig som bor hos oss. Dina hjälp- och omvårdnadsinsatser planeras tillsammans med dig utifrån dina behov och önskemål.

Måltider med hemmakänsla 

Måltiden är ofta en av dagens höjdpunkter, därför dukar vi fint och skapar en trevlig hemmiljö vid samtliga måltider. Vi arbetar utifrån Bräcke diakonis kost- och måltidskoncept där vi ser till att måltiden blir en trevlig upplevelse och vi serverar givetvis näringsriktig mat utifrån äldreomsorgens mål och riktlinjer. Matsalen är en naturlig samlingsplats och den som vill och kan är välkommen att hjälpa till med måltidsförberedelserna. Till alla måltider finns olika tillbehör och drycker att välja på och vid högtider bjuder vi den som önskar ett glas vin eller en öl till maten. Vi arbetar aktivt med att du som bor hos oss ska vara delaktig i planeringen av våra veckomenyer.

Aktiviteter utifrån behov och intresse

Aktiviteter hos oss sker både på individnivå och i grupper anpassade utifrån gemensamma intressen och behov. Vi erbjuder aktiviteter och utevistelse dagligen. Vi arbetar personcentrerat med aktiviteter, vilket innebära att vi tillsammans med dig planerar vilka aktiviteter du vill delta i efter intresse och behov. Verksamheten erbjuder även möjlighet att regelbundet delta i gudstjänster.

Vi vet vad vi gör

Bräcke diakoni är delägare i Ersta Sköndal Bräcke högskola och har ett nära samarbete för att tillsammans med forskare, lärare och studenter utveckla våra verksamheter. Din erfarenhet och kunskap är viktig för oss och väger lika tungt som medarbetarnas och forskningsperspektivet. Vårt mål är att du under din vistelse hos oss ska kunna uppleva den bästa möjliga vård och omsorg, där vi genererar ny kunskap och implementerar förändring.