Aktiviteter

Varje dag erbjuder vi aktiviteter och du deltar efter intresse och förmåga. Fem dagar i veckan har vi promenadgrupper i närområdet. Andra aktiviteter som erbjuds är lättare gymnastik, sång och musikstunder, dans, kultursalonger, bok- och tidningsläsning och bakning. Ofta arrangerar vi fester efter säsong; trädgårdsfest, grillfest, kräftskiva och surströmmingsfest. Vi firar alltid födelsedagar med levande musik för den som önskar. Musik ges en stor plats som källa för gemenskap och glädje. Kulturarbetaren arrangerar musikstunder med levande musik varje dag! 

Sjöstadsgården ligger lugnt och trevligt i Hammarby Sjöstad och inbjuder till trevliga promenader och utevistelse. Området binds ihop av en tre kilometer lång esplanad från Skanstull till Danvikstull. Längs esplanaden koncentreras trafik och service. I Hammarby Sjö finns parker, kajer och gångstråk med olika karaktärer. De centrala vattenytorna utgör en koncentrerande visuell park, ett stadsdelens blå öga.

Det finns goda kommunikationsmöjligheter i Sjöstaden. Här finns bussar och Tvärbanan, en spårväg som givits en central sträckning genom Sjöstadens esplanad och har fyra hållplatser i stadsdelen. Det finns även en färjeförbindelse över Hammarby Sjö med kvartstrafik från tidig morgon till midnatt.

Måltider

Sjöstadsgården får sin mat från ett cateringföretag. Framförallt består maten av husmanskost. Tre huvudmål serveras per dag; frukost, lunch och middag. Dessutom serveras mellanmål förmiddag, eftermiddag och kväll. Vi ordnar även nattmål vid behov. För dem som behöver finns specialkost och vegetarisk kost.

Närstående

Vår förhoppning är att närstående skall känna sig välkomna och finnas med i det dagliga livet. Vi har därför inga bestämda besökstider och vi tror att det är viktigt att upprätthålla kontakten med de närstående. Vi inbjuder också till två närståendeträffar per år. Utöver detta har vi ett närståenderåd som samlas några gånger per år tillsammans med verksamhetschefen för att komma med goda idéer hur verksamheten kan utvecklas.