Boende och miljö

Klicka på bilden för att ta en titt hos oss.

Sjöstadsgården ligger i den nya och spännande stadsdelen Hammarby Sjöstad som är en del av Södermalm. Bebyggelsen präglas av innerstadens gatumått, kvartersstorlekar hushöjder, täthet och funktionsblandning, men paras med en ny öppenhet, med utblickar mot vatten, parker och solljus.

Boendet består av sju mindre grupper. På sex av grupperna bor 8 personer och på en grupp bor 11 personer. Totalt bor det 59 personer på Sjöstadsgården. Fyra boendegrupper är för personer med demenshandikapp och tre boendegrupper har allmän omvårdnadsinriktning.

Här har du din egen lägenhet med dusch, toalett och trinett. Lägenheten möblerar du själv med dina personliga och kära ting. Vi tillhandahåller en säng. På varje enhet finns ett gemensamt kök och vardagsrum samt en stor balkong. Varje rum i byggnaden har stora fönster med generöst ljusinsläpp. Det finns även en trädgård som kallas Minnenas trädgård.

Sjöstadsgården ligger lugnt och trevligt och inbjuder till trevliga promenader och utevistelse. Området binds ihop av en tre kilometer lång esplanad från Skanstull till Danvikstull. Längs esplanaden koncentreras trafik och service. I Hammarby Sjö finns parker, kajer och gångstråk med olika karaktärer. De centrala vattenytorna utgör en koncentrerande visuell park, ett stadsdelens blå öga.