Information om boendet

Här beskriver vi hur området, huset och lägenheterna ser ut.

Området
Södergården finns på Hisingen i Göteborg, det finns 7 lägenheter för permanent boende. Det finns gott om fin natur runt omkring boendet med möjligheter utevistelse och både långa och korta promenader. Rådjuren kommer ibland ända fram till huset.

Huset och lägenheterna
Lägenheterna är omkring 50 m2 med kombinerat kök/matrum/vardagsrum samt sovrum. Alla lägenheter har egen uteplats eller balkong. I huset finns också en gemensam lägenhet med kök, som ger möjligheter till vardagsträning och social samvaro.

Korttidsboende
Om din närstående bor på ett korttidsboende så ingår möbler till lägenheten och man behöver bara med sig personliga tillhörigheter som är viktiga eller som man behöver i vardagen.

Permanentboende
Det finns en höj och sänkbar säng som ingår i hyran men i övrigt är det din närstående som tillsammans med dig som närstående möblerar lägenheten. Vi vill uppmuntra er till att möblera den så personligt som möjligt. Här kan du som närstående vara ett stort stöd genom att föreslå att ta med möbler, gardiner och saker som din närstående tycker om och känner igen.

 

TV-licens
Ingår i hyran på både korttidsboende och permanentboende