Dagarna hos oss

Starbogården är belägen i Råcksta i stadsdelen Vällingby. Här bedriver vi dagverksamhet för personer med demenssjukdom.

Verksamheten är uppdelad på två enheter med 17 platser på varje. Att verksamheten ligger i markplan i trevliga omgivningar ger många möjligheter till avkoppling och aktiviteter. På varje enhet har vi tre medarbetare som ansvarar för den dagliga verksamheten och aktiviteterna. Vi har tillgång till sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast. Vi kan också konsultera vår hantverkspedagog för att få tips om bra aktiviteter.

Som gäst hos oss vill vi att du ska uppleva hälsa trots demenssjukdom. Det vill vi uppnå genom att arbeta för en känsla av glädje för stunden och meningsfullhet i vardagen. Vi arbetar för att du ska bemötas med respekt och att du ska känna dig trygg. Du ska alltid känna att du kan vara självständig och påverka din vardag. Vi vill ge dig möjlighet till glädje och meningsfullhet i gemenskap med andra, därför erbjuder vi dig olika former av samvaro och aktiviteter.

När du kommer som ny gäst till Starbogården börjar vi med att tillsammans med dig och dina närstående planera för de dagar som du ska vara hos oss. Vi vill ta tillvara dina önskningar, förväntningar och resurser.