#GivingTuesday

Tisdagen den 27 november 2018 är det #GivingTuesday. Konceptet är enkelt. Ge en gåva och uppmuntra samtidigt andra att göra detsamma. På Bräcke diakoni uppmärksammar vi dagen med att anordna en varm och inspirerande föreläsning om sorg med Gillis Edman. Överskottet från föreläsningen går till vårt arbete med hundassisterad terapi för barn med flerfunktionsnedsättning.

#GivingTuesday startade i USA 2012 och engagerar idag miljontals människor världen över. 2017 lanserades #GivingTuesdaySweden.

På Bräcke diakoni uppmärksammar vi dagen med att på Arena: Första Lång anordna en varm och inspirerande föreläsning om sorg med en av Göteborgs mest inspirerande föreläsare, Gillis Edman. Föreläsningen kostar 200 kronor, pengar som går till vårt viktiga arbete med hundassisterad terapi för barn med flerfunktionsnedsättning. Läs mer om och anmäl dig till föreläsningen här.

Gillis startade för över 40 år sedan begravningsbyrån som än idag bär hans namn. Under sina år som begravningsentreprenör och officiant har Gillis haft oräkneliga möten och upplevelser i sorgens närhet och nu delar han med sig av sina erfarenheter i föreläsningen "Sorg - en process, inget tillstånd".

Tillsammans skapar vi en bättre värld och ett medmänskligare samhälle.