Våra stödgrupper

När någon i ens närhet har dött kan man uppleva att ingen förstår eller lyssnar på en. Kanske finns det ingen man vill vända sig till. Även om man har svårt att prata om sin sorg, kan det hjälpa att träffa andra som varit med om samma sak och som vet vad det handlar om.

I våra stödgrupper försöker vi tala om och hantera de tankar och känslor som sorgen väcker.

Grupperna vänder sig i första hand till dig som förlorat en förälder eller en partner. Vi jobbar med saknaden och känslorna som blir kvar, så det spelar ingen roll hur personen har dött. 

Våra stödgrupper

Under september 2019 startar vi en stödgrupp för unga vuxna och i början av 2020 startar fyra grupper parallellt:

  • barn mellan 8–12 år
  • tonåringar
  • unga vuxna
  • föräldrar 

För att börja i en grupp bör det ha gått några månader efter dödsfallet. Detta för att man då bättre kan ta in och ta till sig andras erfarenheter. Var och en bestämmer hur mycket eller hur lite man vill berätta. Här får man utrymme att tänka och känna – precis vad man vill. 

Tid

Grupperna kommer att träffas sju måndagar mellan kl 16.30–18.30. Vi bjuder på fika.

Plats

Alla grupper träffas i Hyresgästföreningens lokaler på Första Långgatan 17 B, nära Järntorget. Bra förbindelser finns för den som väljer att åka kollektivt. Spårvagnshållplats: Masthuggstorget. För den som kommer med bil finns gott om platser i intilliggande p-hus. 

OBS! Information om lokalen byttes ut i februari 2020.

Har du frågor, kontakta gärna:

Sara Möller 031-50 25 41
sara.moller@brackediakoni.se

Vi vill också skicka ett stort tack till Gillis Edman Begravning & Familjejuridik och Hyresgästföreningen för era bidrag. 

Ladda ner och skriv ut folder med information kring våra stödgrupper. 

Bifogade filer