Med anledning av COVID-19: Det är viktigt att du avbokar din rehabvistelse om du uppvisar symtom som snuva, hosta eller feber. I enighet med rekommendationer från Folkhälsomyndigheten kommer vi under en tid framöver inte kunna ta emot dig över 70 år i verksamheten. I övrigt pågår vår rehabiliteringsverksamhet som vanligt. Kontakta gärna oss för mer information.

Aktivitet och träning

Vi har ett brett utbud av aktiviteter som skiftar beroende på årstider, väder och vind. Naturen och närmiljön utomhus används i träning och i aktiviteter. Sommartid njuter av vågskvalp och tångdoft, åker på båtturer, fiskar, badar vid kallbadhuset och fikar tillsammans. Grillar gör vi året runt på olika platser både i närområdet och uppe på fjället vid Skarsjön. Ljungskile golfklubb ligger ett golfslag från oss och där har vi möjlighet att spela.

Fem vardagsmorgnar i veckan har du möjlighet att vara med på morgongymnastik där kroppen "väcks", ett behagligt sätt att starta dagen. Därefter fortsätter dagen på olika sätt med individuell träning, gruppträning och/eller träning med tillgång till personal. Exempel på aktiviteter vi erbjuder är bågskytte, wii-spel, bocciaturnering, bordtennis, bowling, handträningsgrupp, trädgårdsaktivitet, hantverk och köksträning. Vår varmvattenbassäng utnyttjas året runt och träningen sker både individuellt och i grupp.

Utöver sjukgymnastik, arbetsterapi och olika fritids- och idrottsaktiviteter finns även möjligheter att delta i sociala aktiviteter och utflykter. En av våra kockar är diplomerad kostrådgivare och om det finns behov kan individuell kostrådgivning erbjudas.