Med anledning av COVID-19: Viktig information till dig som besökare och du som kommer på rehab. Många av våra deltagare är mer känsliga för infektioner och smittor än den breda allmänheten. Därför vill vi minimera risken för smittspridning. Vi i personalen har 3 doser vaccin och använder munskydd vid nära kontakt. Enligt rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten ber vi anhöriga att undvika onödiga besök. Det är också viktigt att du avbokar din rehabvistelse om du uppvisar symtom som snuva, hosta eller feber. Vid funderingar så kan du gärna kontakta oss, kontaktuppgifter finns ovan. Tack för visad hänsyn!

Citat & berättelser från våra kära deltagare

 

  

Hej!
Jag heter David och är stolt ägare till en J24 (en segelbåt som är 7,31 meter lång). Jag har besökt Treklöverhemmet två gånger. Det har betytt mycket för mig att få komma iväg dit på rehabilitering. Det som görs på Treklöverhemmet är jätteviktigt. Jag är rullstolsburen sedan två och ett halvt år tillbaka, och på Treklöverhemmet så har jag fått jätte mycket hjälp av tex Nisse med att kunna hantera min rullstol. Miljön på Treklöverhemmet är fantastiskt bra (allt från personal till mat och kvällsaktiviteter). Man ser till varje individ och sätter upp enskilda mål och träningsprogram som sedan följs upp kontinuerligt under hela vistelsen. Oavsett typ av skada eller framtidsutsikt så handlar vistelsen om att få ut 100% av sin förmåga just nu. Jag har fått träna mer än vanligt, och fått tips på olika saker som kan underlätta för mig i vardagen vilket har varit mycket värdefullt. Jag åker gärna till Treklöverhemmet igen om jag får chansen.

 Mvh David

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej!
Vill ge ett referat till den underbara vård jag har fått på Treklöverhemmet. Hade en vistelse hos er på 4 veckor vilket jag tyckte gav mig enormt mycket. Fick den hjälp i träningen jag behövde och det utformades en hel del extra som gett mig mycket. En del mål som jag innan hade satt upp uppnåddes till fullo men vissa inte. Mest berodde detta på att kraven jag har på mig själv och vad jag ska åstadkomma är skyhöga. Under vistelsen lyssnade dom mycket på vad jag hade för mål och försökte lösa detta på bästa möjliga mån! Då jag fått min skada genom en trafikolycka och då var egen företagare hade jag väldigt mycket att jobba med både fysiskt och psykiskt men bara genom att dom lyssnade mycket på mig stärkte mig i båda kategorierna och jag kan härmed bara lyckönska dom som kommer att tillbringa en vistelse på Treklöverhemmet!! Och vill också skicka en hälsning till min sjukgymnast och även arbetsterapeut som genom min hjälp har gjort ett fantastiskt jobb. Vill också skicka ett särskilt tack till min doktor som hela tiden har gjort ett strålande jobb. Vill därmed ge Treklöverhemmet 5 stjärnor av 5 möjliga och hoppas att jag får nöjet att stifta ert sällskap igen.

Med vänlig hälsning
Jörgen

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej!
Mitt namn är Richard Jändel och jag skriver till er med anledning av att jag sedan ett tiotal år lider av Parkinson. Jag är nyligen hemkommen efter att ha tillbringat 4 veckor på Treklöverhemmet i Ljungskile.

Jag har inte tidigare varit på något rehabiliteringshem och vill därför gärna delge er mina upplevelser. Under min Rehabvistelse på Treklöverhemmet fick jag gå igenom ett väl planerat individanpassat träningsprogram som både tränade min fysisk och psykiska förmåga. På samtliga test höjde jag min förmåga avsevärt under vistelsen. Kanske mest påtagligt är min balans som har drastiskt förbättrats liksom min rörlighet.

Efter avslutad rehabilitering kan jag bara konstatera att detta varit en nystart för mig i livet och jag är säker på att det kommer att bidra till min möjlighet att kunna återgå till mitt tidigare arbete. Personalen på Treklöverhemmet har verkligen engagerat sig i patienterna och kombinerar stor kunskap med uppfinningsrikedom och stort engagemang.

Jag är medveten om att den här typen av vistelser är kostsamma för landstinget men jag kan försäkra att det är värt varje krona. Både därför att de fysiska funktionerna förbättras men också därför att det avsevärt stärker viljan och glädjen inom oss.

Det är min förhoppning att många fler som lider av olika sjukdomar ska ges möjlighet att få ta del av allt vad Treklöverhemmet har att erbjuda.

Med vänliga hälsningar
Richard Jändel