Med anledning av COVID-19: Viktig information till dig som besökare och du som kommer på rehab. Många av våra deltagare är mer känsliga för infektioner och smittor än den breda allmänheten. Därför vill vi minimera risken för smittspridning. Vi i personalen har 3 doser vaccin och använder munskydd vid nära kontakt. Enligt rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten ber vi anhöriga att undvika onödiga besök. Det är också viktigt att du avbokar din rehabvistelse om du uppvisar symtom som snuva, hosta eller feber. Vid funderingar så kan du gärna kontakta oss, kontaktuppgifter finns ovan. Tack för visad hänsyn!

Historia

1950-tal: Ideella organisationer medverkar i uppbyggnaden av välfärdssamhället. Grevinnan Estelle Bernadotte af Wisborg är en av eldsjälarna inom scoutrörelsen. Familjen Storjohann skänker sommarvillan "Valhalla" i Lyckorna.

1960-tal: Treklöverhemmet, Sveriges första center med avancerad rehab för ungdomar med svåra skador i nervsystemet, öppnas 1961. Svenska Scoutförbundet är huvudman. Arbetsterapi och sjukgymnastik dominerar, men även tandvård och samarbete med skola finns.

1970-tal: Idrott och fritid integreras i rehabilitering och samarbetet med skolan stärks.

1980-tal: Drottning Silvia inviger efter stor om- och tillbyggnad. Arrangemang och friidrottsgala. Nu erbjuds även go-kart, ski-cart, segling, ridning och datakurser.

1990-tal: Att tänka nytt, prova och tänja gränser präglar filosofin. Träning blir en naturlig del av vardagen. Körkortsutbildning startar och specialutrustad kajak och katamaranflotte för havs- och fisketurer köps in.

2000-tal: Bräcke diakoni tar över regin och Grön Rehab lyfts in i verksamheten.