Med anledning av COVID-19: Det är viktigt att du avbokar din rehabvistelse om du uppvisar symtom som snuva, hosta eller feber. I övrigt pågår vår rehabiliteringsverksamhet som vanligt.

Riksavtalet

Vi erbjuder intensiv rehabilitering eller träning – för att ge dig kraft att komma tillbaka till livet. Oavsett var i landet du bor.

Intensiv rehabilitering innebär att du bor hos oss under 2-4 veckor och får intensiv träning. Vi kan hjälpa dig med neurologisk rehabilitering efter skada eller sjukdom, till exempel MS, stroke, Parkinson eller cerebral pares

Såhär funkar det

Om du bor i ett landsting som inte kan ge dig rehabilitering, så kan du få åka till oss genom att åberopa ett annat landstingsavtal. Det innebär att du kan få komma till vårt rehabcenter även om du inte bor i samma landsting. Detta tack vare det så kallade riksavtalet för utomlänsvård, som innebär att du själv kan välja att åka någon annanstans och få rehabilitering. Det du behöver är ett godkännande från hemlandstinget.

Så här gör du

Du som patient kan alltså via riksavtalet välja att söka rehabilitering eller träning i ett annat landsting än ditt eget. Detta betyder att ditt landsting betalar för vård, kost och logi hos oss även om den inte sker på hemmaplan. Det du behöver betala själv är resekostnaden från dig till oss. Så här går det till;

  • En läkare bedömer ditt behov av rehabilitering och skriver eventuellt en remiss. Vem som får skriva remissen beror på vilket landsting du tillhör. Fråga din läkare vad som gäller hos dig.
  • Remissen skickas vidare för bedömning.
  • När ett beslut har fattats kommer du att meddelas.
  • Om din ansökan om rehabilitering godkänns kommer vi att få besked samtidigt, sen kontaktar vi dig. 

Behöver du hjälp?

Om du har några frågor eller om din läkare är osäker på något får du gärna höra av dig till oss, så ska vi försöka hjälpa dig. 

Kontakt:
Verksamhetschef
Malin Bäckström
Telefon: 0522-400 910
Mobil: 0732-74 42 87
malin.backstrom@brackediakoni.se

Vill du läsa mer om riksavtalet? Klicka här.